Füstöltmakréla-saláta bulgurral – percek alatt izgalmas vacsorát készíthetsz

A zöldhagyma zöldje, a zeller és a paradicsom klasszul feldobják ezt a salátát, amit magyaros hangulatban köménnyel, fokhagymával és paprikával készíts, mexikói változatban egy nagy adag csilivel, lime-héjjal és friss avokádóval tálalj.

Frissen sült hallal is finom.
Frissen sült hallal is finom.Angelafoto

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka füstölt makréla összevágva
  • 1 bögre bulgur
  • 1 darab biolime leve és héja
  • 2 kisebb darab friss avokádó
  • ízlés szerint só, bors, csili, kömény, római kömény
  • 1 darab uborka apróra vágva
  • 2 bögre alaplé
  • 20 deka koktélparadicsom összevágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a bulgurt 20 perc alatt az alaplében, majd ha langyosra hűlt, egyszerűen forgasd össze a többi hozzávalóval, és fűszerezd alaposan. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek