Sajt is kerülhet a rétegek közé.OksanaKiian
Hozzávalók 3 személyre
A tetejére
- 5 közepes darab burgonya
- 1 nagy evőkanál puha vaj
- ízlés szerint só és szerecsendió
- 1 deci tejszín
A raguhoz
- 1 bögre lencse megfőzve
- 3 ek. olaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kisebb darab vöröshagyma felkockázva
- 1 deci vörösbor
- 1 nagy evőkanál paradicsompüré
- ízlés szerint só, bors, füstöltpaprika-por
- 1 nagyobb darab édesburgonya megpárolva
- 1 nagyobb szál pasztinák megpárolva
Elkészítés:
A burgonyát főzd meg és készíts belőle pürét a vajjal és tejszínnel, majd tedd félre.
A raguhoz forrósítsd fel az olajat, add hozzá a hagymákat, majd néhány perc után a vörösbort és a lencsét is. Ahhoz mehetnek a felkockázott zöldségek, majd a paradicsompüré és a fűszerek. (Ha szükséges, egy kevés alaplevet is adj hozzá.) Ezek után tedd egy jénaiba a ragut, annak a tetejére a krumplit, majd pirítsd össze forró sütőben negyedóra alatt. A két hozzávaló között akár egy sajtos réteg is elfér.