Na majd biztos mi nem oldjuk meg, hogy az érkező sütőtökszezonban ne legyen az asztalon valami egészségesnek gondolt édesség, amit néhány perc alatt dobhatunk össze. Klassz gyerekbarát fogás, főleg azt alapul véve, hogy ha nem velük készül, a kicsik nem tudják majd, hogy tök is van benne. A tetejére olvasztott csokival, mandulával, vagy akár szarvasgombaolajjal teheted még izgalmasabbá.
Egy csipet sóval és mézeskalácsfűszer-keverékkel dobhatod fel.Olga Buntovskih
Hozzávalók
- 1
nagy bögre
tökpüré
- 0.5
bögre
mogyoró- vagy mandulavaj
- 5
nagy evőkanál
kakaópor
- 5
csapott ek.
cukor
- Elkészítési idő: 40 perc
- Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítés:
Dolgozd el alaposan egymással a hozzávalókat, majd kanalazd a keveréket egy kisebb szilikontepsibe vagy kivajazott jénaiba. Ha ezzel megvagy, 170 fokon süsd 50 percen át és hidegen szeleteld fel. Egy csipet sóval és mézeskalácsfűszer-keverékkel készítve még finomabb.