Hozzávalók 2 személyre
- 1 darab babérlevél
- 200 gramm lencse
- 2 evőkanál olívaolaj
- a tálaláshoz citrom szeletekre vágva
- 20 gramm vaj
- 2 nagyobb zsályalevél apróra vágva
- 550 gramm sütőtök felkockázva
- 100 gramm kelkáposzta apróra vágva
- ízlés szerint só, bors, petrezselyem
- 1 kis marék pirított mogyoró apróra vágva
- 1 teáskanál gesztenyeméz (elhagyható)
- néhány csepp citromlé
Elkészítés:
Forralj fel egy serpenyő sós vizet. Add hozzá a babérlevelet és a lencsét, és főzd 12-15 percig, amíg a lencse megpuhul. Tedd egy tálba 1 evőkanál olívaolajjal és a citromlével, majd keverd össze.
Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben a zsályával és a maradék olajjal együtt. Add hozzá a tököt és a fűszereket, és közepes lángon főzd 8-10 percig.
Önts egy kevés vizet egy serpenyőbe, és tedd bele a kelkáposztát, majd párold 4-5 percen át. A lencse tetejére kanalazd a tököt és a kelkáposztát. Díszítsd a petrezselyemmel, mogyoróval és citromszeletekkel.