Készülhet lencséből és a kelkáposztából is finom köret, csak nagyon kell akarni

Könnyű egy friss házi tésztával vagy egy erdei gombás rizottóval egy mindenki által kedvelt finomságot készíteni, haladóknak pedig itt ez az egészséges köret, ami a méztől és a klassz fűszerezéstől nemcsak egészséges, de nagyon is élvezhető fogás lesz.

Köretként tökéletes, kecskesajttal vega fogás lesz belőle.
Köretként tökéletes, kecskesajttal vega fogás lesz belőle.haoliang

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 darab babérlevél
  • 200 gramm lencse
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • a tálaláshoz citrom szeletekre vágva
  • 20 gramm vaj
  • 2 nagyobb zsályalevél apróra vágva
  • 550 gramm sütőtök felkockázva
  • 100 gramm kelkáposzta apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, petrezselyem
  • 1 kis marék pirított mogyoró apróra vágva
  • 1 teáskanál gesztenyeméz (elhagyható)
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Forralj fel egy serpenyő sós vizet. Add hozzá a babérlevelet és a lencsét, és főzd 12-15 percig, amíg a lencse megpuhul. Tedd egy tálba 1 evőkanál olívaolajjal és a citromlével, majd keverd össze.

Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben a zsályával és a maradék olajjal együtt. Add hozzá a tököt és a fűszereket, és közepes lángon főzd 8-10 percig.

Önts egy kevés vizet egy serpenyőbe, és tedd bele a kelkáposztát, majd párold 4-5 percen át. A lencse tetejére kanalazd a tököt és a kelkáposztát. Díszítsd a petrezselyemmel, mogyoróval és citromszeletekkel. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek