Ne ijedj meg a különleges alapanyagoktól: fűszeres kuglóf ciderrel

Nincs az a cider, amit ne lehetne elfogyasztani, ha másképp nem, hát egy klassz desszert egyik fontos alapanyagaként. Ez a fűszeres édesség tökéletes, ha egy egyszerű, mégis izgalmas ízekkel teli desszertet szeretnél.

Mandulás sóskaramell-szósszal és tejszínnel a legfinomabb.
Mandulás sóskaramell-szósszal és tejszínnel a legfinomabb.jjpoole

Hozzávalók

  • 2.5 deci cider
  • 175 ml étolaj
  • 10 deka barna cukor
  • 1 kávéskanál
  • 300 gramm cukornádmelasz
  • 3 darab tojás
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 300 gramm liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
  • 1 nagyobb teáskanál kínai ötfűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Még ha izgalmasabb is, mint a többi, mégiscsak egy egyszerű kevert sütiről van szó, aminek elkészítése pofonegyszerű. Keverd el egymással alaposan a folyékony, majd a száraz hozzávalókat, és forgasd össze alaposan a két keveréket. Szilikon kuglófformában, 170 fokos sütőben süsd tűpróbáig. Egy adag vajas-amarettós sóskaramell-szósz és egy nagy kanál házi tejszín a legtökéletesebb a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek