Mandulás sóskaramell-szósszal és tejszínnel a legfinomabb.jjpoole
Hozzávalók
- 2.5 deci cider
- 175 ml étolaj
- 10 deka barna cukor
- 1 kávéskanál só
- 300 gramm cukornádmelasz
- 3 darab tojás
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 300 gramm liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
- 1 nagyobb teáskanál kínai ötfűszerkeverék
- 1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
Még ha izgalmasabb is, mint a többi, mégiscsak egy egyszerű kevert sütiről van szó, aminek elkészítése pofonegyszerű. Keverd el egymással alaposan a folyékony, majd a száraz hozzávalókat, és forgasd össze alaposan a két keveréket. Szilikon kuglófformában, 170 fokos sütőben süsd tűpróbáig. Egy adag vajas-amarettós sóskaramell-szósz és egy nagy kanál házi tejszín a legtökéletesebb a tetején.