Back to kolesz fenszi edition: sajtos makaróni mikróban, dióval és szilvával

A sajtos tészta nem csak amerikai változatban finom, jól meglocsolva tejföllel is adja, ahogy ebben a kissé kifinomultabb, diós, aszalt szilvás változatban is. Ez a recept ráadásul mikrós – éppen jól jön akkor, amikor másnak nem főzöl, és a legszívesebben elcsalnád a munka nagyját.

Egy kevés fűszerpaprikától még szebb színe lesz.
Egy kevés fűszerpaprikától még szebb színe lesz.Tetiana_Chudovska

Hozzávalók 1 személyre

  • 0.5 bögre szarvacskatészta
  • 1 deci tejszín
  • a tetejére aszalt szilva és pirított dió
  • ízlés szerint só és szerecsendió
  • 0.5 bögre reszelt cheddar sajt
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 deci víz
Recept idők

Elkészítés:

Egy kevés sóval, szerecsendióval és a barna cukorral a tejszín és víz keverékében főzd készre a tésztát a mikróban. Ha ezzel megvagy, azonnal add hozzá a sajtot, majd tálald a tetején a dióval és az apróra vágott szilvával. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek