Van élet a mákos után: nutellás-mogyorós guba egyszerűen

Desszertként és hétvégi napindítóként is tökéletes ez a guba, ami percek alatt elkészül, és már nem is kell más hozzá, csak egy hosszú kávé vagy egy matcha latte. Majd az ebéden megspóroljuk azt a néhány millió kalóriát, amit elfogyasztunk ezzel az abbahagyhatatlan változattal.

Tortaformában is készítheted.
Tortaformában is készítheted.EugeneEL

Hozzávalók

  • 2 marék mogyoró kissé összetörve, megpirítva
  • 4 darab kifli felkarikázva
  • 4 deci tej
  • 3 evőkanál Nutella
  • 5 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 1 kávéskanál
  • a tetejére kakaópor
  • 3 darab tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A tejet melegítsd fel, közben a tojások sárgáját keverd el a cukrozott kakaóporral és a sóval, és keverd a tejhez. Add a felkarikázott kifliket a tejes keverékhez, majd kanalazd egy kivajazott jénaiba, és rétegenként add hozzá a Nutellát is, majd keverd el kissé. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 160 fokon 30 percig, az első 20 percben lefedve. Végül kakaóporral és a tört mogyoróval tálald. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek