De mivel tisztítsuk, ha a hagyományos mosogatószerrel nem igazán lesz szagtalan, egyéb, brutális vegyi anyagokat pedig nem akarunk rajta használni? Már mutatjuk is!
A TheKitchn csapat nehéz feladat elé állította a kiválasztott vágódeszkát, amin előbb szardellát, majd fokhagymát trancsíroztak. Nyilván nem sok kedvvel szeletelgetne ezek után az ember dinnyét, banánt vagy kalácsot az eszközön.
Arra voltak kíváncsiak, hogy vajon létezik-e egyetlen, nem túl káros összetevő, ami megbízhatóan eltávolítja a markáns bűzt a deszkáról.
Vannak, akik a citrom és só módszert használják a fa vágódeszkák tisztításához, de az ott maradó citromillat, bár sokak számára kellemes, talán mégsem olyasmi, amivel bármit illatosítanánk – kezdik a tesztelők, óvatlanul elárulva egy másik működő, természetes módszert is a beígért egy helyett.
A cikk az ajánló után folytatódik
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés
És hogy mi a tuti, szagtalan, mégis működő, ráadásul olcsó módszer?
A szódabikarbóna.
Készíts pasztát egy rész vízből és három rész szódabikarbónából, dörzsöld a bűzlő eszközökre, majd öblítsd le! – szól az egyszerű ukáz. Az ígéret szerint a módszer műanyag és fatárgyakon is működik, és csak egy percet vesz igénybe, hogy a vágófelület kellemesen szagtalan legyen.
A szódabikarbónát egyébként rengeteg dologra használhatod a háztartásban, ha vegyszermentes otthonra vágysz: