A tárkonyt nem muszáj használnod, ha inkább a hagyományos ízeket kedveled, de ha te is imádod a különleges, mégis működő kombinációkat, szórj egy nagyon kevés friss vagy szárított változatot egy-egy szelet tetejére!
Hozzávalók
- 18 deka zabkeksz összetörve
- 8 deka olvasztott vaj
- 20 deka krémes túró
- 20 deka sajtkrém
- 2 kisebb darab biocitrom leve és héja
- 5 nagy evőkanál porcukor
- 1.5 deci felvert tejszínhab
- a tetejére friss tárkony és két evőkanál méz (elhagyható)
- 1 mokkáskanál só
Elkészítés:
A kekszet dolgozd össze a vajjal, és egy kisebb befőttesüveg aljával nyomkodd egy mini tortaforma aljára, majd tedd a hűtőbe. A krémhez egszerűen dolgozd el egy habverővel az összes kimaradt hozzávalót, öntsd a kekszes réteg tetejére, és pihentesd az egészet a hűtőben legalább egy órán keresztül. Friss tárkonnyal és mézzel, vagy ha az már túl izgalmas neked, akkor apróra vágott mentával vagy citromfűvel a tetején tálald.