Így mosd le az autódat a tökéletes végeredményért!

Lehet autót mosni drágán és úgy, hogy a végeredmény lehetne akár jobb is, és lehet úgy is csinálni, mint a profik, vagyis a lehető leghatékonyabban. Utóbbiban segítünk most.

Az autómosásról mindannyian azt gondoljuk, hogy értünk hozzá, amíg nem találkozunk valakivel, aki feleannyiból csinálja meg szebbre a kocsiját, vagy nem jön szembe egy Business Insider-cikk, amiben a tökéletes autómosás 8 legfontosabb lépését részletezik. 

#1 Vizes öblítés

Persze a legkényelmesebb, ha valaki más csinálja... De ha te magad kezdesz hozzá otthon, először is válassz egy nem túl napos helyet, majd először alaposan menj át az autón vízzel. A víz feloldja a bogarakat, a sarat és minden más szennyeződést, és előkészíti a felületet a következő lépéshez.

#2 Mosószeres tisztítás

Tisztítószeres vízzel szappanozd át a felületet. Fontos, hogy az autó tetején kezdd, lefelé haladj, és közben arra is figyelj, hogy lehetőleg gyorsan dolgozz. Erre a célra jó az otthoni mosogatószer is, de azt vedd figyelembe, hogy zsíroldó képessége miatt a korábban felvitt viaszt is leoldhatja.

#3 Dolgozz két vödörrel

Használd a kétvödrös rendszert. Ennek lényege, hogy van egy vödör mosószeres víz a súroláshoz, és egy vödör tiszta víz a szivacsos öblítéséhez. Így a mosószeres víz tisztább marad. 

#4 Szivacsméret

Használd a lehető leghatalmasabb szivacsot. Mivel gyorsan kell dolgoznod, fontos, hogy minél nagyobb felületet érj el egy húzással, ebben segít a nagy méretű szivacs.  

#5 Gyorsaság

A tökéletes végeredmény érdekében a mosószert a lehető leggyorsabban távolítsd el, lehetőleg bő vízzel. 

#6 Szárítás

Ezután következik a szárítás. Ezt ne bízd a levegőre, mert a segítség nélkül megszáradt cseppek nyoma ott marad majd a felületen. Törölgess mikroszálas kendővel és/vagy szilikonos lehúzóval. Ha ilyet nem találsz, arra mindenképpen vigyázz, hogy olyan anyagból legyen a törlőd, ami nem karcolja és nem szöszöli össze a kényes felületet. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mondd meg te, melyik az ország legjobb fejlesztő kezdeményezése!

 

Mától mindenki számára elérhető az Edison100: az a 100 innovatív és jövőbarát
kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit
fejlesztik iskolai kereteken túl 2020-ban. Idén szülők jelölték a gyerekeket fejlesztő szervezeteket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, akiket most bemutatnak a szülőknek. Az Edisonplatform kiemelt célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik
fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. 

A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket augusztus 26-án díjazzák, emellett augusztus 6-tól közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Szavazz te is a szerinted legkiemelkedőbb kezdeményezésre!

Tovább a szavazásra!

Promóció

#7 Porszívózás

Porszívózd ki az autót belülről is. Sokan szeretik ezzel kezdeni, de nyugodtan hagyhatod a végére is, a külső felület száradása utánra. Ha már ott vagy, ne hagyd ki a szőnyegek alapos tisztítását sem. 

#8 Viaszolás

Befejezésképp viaszold át az autót – ha már belevágtál, ne hagyd ki ezt a lépést sem, mert a viasz védi és csillogóvá teszi a fényezést. Jó, ha tudod, hogy egy olcsóbb és egyszerűbben felvihető gyors wax 2-12,  ám egy valódi viaszalapú wax akár 12-26 hetes védelmet képes biztosítani az autódnak.

Ha még magasabb szintre emelnéd az autótakarítást, fertőtlenítsd a kormányt is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.