Így mosd le az autódat a tökéletes végeredményért!

Lehet autót mosni drágán és úgy, hogy a végeredmény lehetne akár jobb is, és lehet úgy is csinálni, mint a profik, vagyis a lehető leghatékonyabban. Utóbbiban segítünk most.

Az autómosásról mindannyian azt gondoljuk, hogy értünk hozzá, amíg nem találkozunk valakivel, aki feleannyiból csinálja meg szebbre a kocsiját, vagy nem jön szembe egy Business Insider-cikk, amiben a tökéletes autómosás 8 legfontosabb lépését részletezik. 

#1 Vizes öblítés

Persze a legkényelmesebb, ha valaki más csinálja... De ha te magad kezdesz hozzá otthon, először is válassz egy nem túl napos helyet, majd először alaposan menj át az autón vízzel. A víz feloldja a bogarakat, a sarat és minden más szennyeződést, és előkészíti a felületet a következő lépéshez.

#2 Mosószeres tisztítás

Tisztítószeres vízzel szappanozd át a felületet. Fontos, hogy az autó tetején kezdd, lefelé haladj, és közben arra is figyelj, hogy lehetőleg gyorsan dolgozz. Erre a célra jó az otthoni mosogatószer is, de azt vedd figyelembe, hogy zsíroldó képessége miatt a korábban felvitt viaszt is leoldhatja.

#3 Dolgozz két vödörrel

Használd a kétvödrös rendszert. Ennek lényege, hogy van egy vödör mosószeres víz a súroláshoz, és egy vödör tiszta víz a szivacsos öblítéséhez. Így a mosószeres víz tisztább marad. 

#4 Szivacsméret

Használd a lehető leghatalmasabb szivacsot. Mivel gyorsan kell dolgoznod, fontos, hogy minél nagyobb felületet érj el egy húzással, ebben segít a nagy méretű szivacs.  

#5 Gyorsaság

A tökéletes végeredmény érdekében a mosószert a lehető leggyorsabban távolítsd el, lehetőleg bő vízzel. 

#6 Szárítás

Ezután következik a szárítás. Ezt ne bízd a levegőre, mert a segítség nélkül megszáradt cseppek nyoma ott marad majd a felületen. Törölgess mikroszálas kendővel és/vagy szilikonos lehúzóval. Ha ilyet nem találsz, arra mindenképpen vigyázz, hogy olyan anyagból legyen a törlőd, ami nem karcolja és nem szöszöli össze a kényes felületet. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

#7 Porszívózás

Porszívózd ki az autót belülről is. Sokan szeretik ezzel kezdeni, de nyugodtan hagyhatod a végére is, a külső felület száradása utánra. Ha már ott vagy, ne hagyd ki a szőnyegek alapos tisztítását sem. 

#8 Viaszolás

Befejezésképp viaszold át az autót – ha már belevágtál, ne hagyd ki ezt a lépést sem, mert a viasz védi és csillogóvá teszi a fényezést. Jó, ha tudod, hogy egy olcsóbb és egyszerűbben felvihető gyors wax 2-12,  ám egy valódi viaszalapú wax akár 12-26 hetes védelmet képes biztosítani az autódnak.

Ha még magasabb szintre emelnéd az autótakarítást, fertőtlenítsd a kormányt is!

Oszd meg másokkal is!
Mustra