Ehhez a klassz minimáltésztához szinte csak néhány szelet sonka és sajtkrém kell

Ha te is szereted az olyan minimálfogásokat, mint a rózsaborsos-fügés tészta, a tejszínes-zöld borsos tagliatelle, akkor imádni fogod ezt is.

A sajtkrém vagy mascarpone és a jó minőségű, levegőn szárított olasz vagy spanyol sonka a fogás alapja és friss, házilag gyúrt tészta. A mi kedvencünk akkor lesz belőle, ha friss zöld borsot is törünk rá, és egy nagy adag rukkola meg koktélparadicsom is kerül a tetejére.

Kevés hozzávalóból is készülhet tökéletes fogás.
Kevés hozzávalóból is készülhet tökéletes fogás.Mikhail Bileteev

Hozzávalók

  • 10 deka serrano, pármai vagy Bayonne sonka felcsíkozva
  • 10 deka natúr sajtkrém vagy mascarpone
  • 1 nagy adag házi széles metélt
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 4 deka reszelt parmezán
  • frissen tört zöld bors
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a házi tésztát lobogó, sós vízben, majd melegen add hozzá a vajat és a sajtkrémet. Amikor langyosra hűlt, keverd el a többi hozzávalóval és szórd meg alaposan frissen őrölt zöld borssal.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek