Melba, Africana, Zizi. Emlékszel még ezekre a retró nassokra? Kvíz!

Drazsé volt, bonbon, nápolyi vagy valami más? Milyen íze és milyen csomagolása volt gyerekkorunk kedvenc nassolnivalóinak?

Egy-egy nagyobb bolt ma igazi édességoázis a betévedőknek, hosszú hajókon tonnányi drazsé, táblás és szeletcsoki, bonbon, gumicukor és más finomság sorakozik szemet gyönyörködtető csomagolásban. Nem kérdés, hogy többféle ínyencséghez juthatunk ma, mint 30-40 évvel ezelőtt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

De nem voltunk szűkében a finomságoknak a rendszerváltás előtt sem. Annál is inkább, mert – talán az akkori mértéktartóbb fogyasztás miatt – nemhogy nem beszélték le az embert a különböző nassok fogyasztásáról, de ahol csak lehetett, buzdították is a vásárlókat: „Együnk több édességet!”

Lássuk, mennyire emlékszel arra, hogy mire verted el a zsebpénzed annak idején! Ha jól ment, nyugodtan jutalmazd meg magad. A kvízben szereplő retró édességek egy része ma is kapható!

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra