Melba, Africana, Zizi. Emlékszel még ezekre a retró nassokra? Kvíz!

Drazsé volt, bonbon, nápolyi vagy valami más? Milyen íze és milyen csomagolása volt gyerekkorunk kedvenc nassolnivalóinak?

Egy-egy nagyobb bolt ma igazi édességoázis a betévedőknek, hosszú hajókon tonnányi drazsé, táblás és szeletcsoki, bonbon, gumicukor és más finomság sorakozik szemet gyönyörködtető csomagolásban. Nem kérdés, hogy többféle ínyencséghez juthatunk ma, mint 30-40 évvel ezelőtt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Idén is keressük az Év Szupertanárát!

 

A Dívány és a Lidl 2020-ban negyedik alkalommal hirdeti meg pályázatát, mely idén a járványhelyzetre és digitális oktatásra utalva az Év online Szupertanára címet viseli. 

 

A verseny fődíja:

  • egy vadiúj iPad Pro,
  • egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány,
  • valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz

 

Ha te is jelentkeznél a Szupertanár pályázatra, annyi csak a teendőd, hogy egy oldalban leírd nekünk, milyen kreatív és egyedi módszereket vetsz be, hogy a gyerekeknek élmény legyen a tanulás. Ha van, bátran csatolj az anyag mellé képet vagy videót is. A pályázatokat a szupertanar@divany.hu címre várjuk 2020. július 20-ig. További részleteket a pályázati felhívásban találsz. 

 

Promóció

De nem voltunk szűkében a finomságoknak a rendszerváltás előtt sem. Annál is inkább, mert – talán az akkori mértéktartóbb fogyasztás miatt – nemhogy nem beszélték le az embert a különböző nassok fogyasztásáról, de ahol csak lehetett, buzdították is a vásárlókat: „Együnk több édességet!”

Lássuk, mennyire emlékszel arra, hogy mire verted el a zsebpénzed annak idején! Ha jól ment, nyugodtan jutalmazd meg magad. A kvízben szereplő retró édességek egy része ma is kapható!

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.