Ha szénhidrátokból ennél kevesebbet, készítsd olaszosan, cukkinialappal, ha pedig életed gasztrobűnök sorozata, és ezen nem változtatnál, tölts omlettet croissant-ba és és adj hozzá még pár nagy szelet ementáli sajtot, majonézt és zöldségeket. Mindenre van ötletünk: íme 12 menő és gyors melegszendvics receptje!
A sajtos szendvics egyike a gyors életmentő fogásoknak, amikhez nem is kell más, csak egy friss zöldségekből álló saláta, egy kis jó minőségű balzsamecet és néhány parmezánforgács. Ebben a változatban a mézeskalácsfűszertől különleges, téli hangulata lesz.
Ne ijedj meg a sós, vagy akár a füstölt sajtoktól: ez az almás szendvics nagyon finom lesz bármelyikkel. Ha mégis visszafogottabb változatban próbálnád ki először, akkor mozzarellát olvassz bele.
Sem a gomba, sem a szilvalekvár nem hagyományos összetevője a melegszendvicseknek, pedig ha ezt a változatot kipróbálod, jó eséllyel rászoksz majd. Minden bevállalós foodie-nak kötelező gyorskaja.
Az egyik legtökéletesebb reggeli: bagel lazacos-uborkás sajtkrémmel. Naná, hogy bármilyen sűrű, tartalmas zsömlével finom lesz ez a melegszendvics, amit csak félig kell megpirítanod, majd rákanalazni a hideg, lazacos krémet, ami szuperül illik majd az olvadt sajthoz.
A padlizsán mindig nagyon finom fahéjjal, ahogy a paradicsom is jól illik hozzá. Ha könnyű, vega szendvicsben gondolkodsz, és már unod a sajtot és a tojáskrémet, süss pár szelet padlizsánt, adj neki fahéjas, paradicsomos alapot rukkolával, és szórd meg egy kevés parmezánnal tálalás előtt!
Ha ehhez a melegszendvicshez sós vízben eltett tonhalat választasz, még kalóriákat is spórolsz, miközben egy nagy adag sovány fehérje kerül a szervezetedbe. Tettünk bele egy kevés kapribogyót, és hogy ezt a rettenetes egészségességet ellensúlyozzuk, a krémet friss vajas kalácsra kanalaztuk.
Bármelyik kedvenc sonkafajtádat használhatod ehhez a félig meleg, félig hideg szendvicshez. A forró fűszeres vajjal összeolvadt sajtra egy adag bébispenót kerül, és végül a hideg sonkaszeletekkel lesz tökéletes ez az egyszerű reggeli, vagy akár vacsora.
Nincs itt semmi látnivaló: ha már egy kicsit unod a kolbászos szenyát és a sonkás-sajtosat, miért ne próbálnád ki kedvenc mogyóvajadat egy adag frissen sült fokhagymás csirkével akár szendvicsekben is?
Még egy izgalmas melegszenya: nem is történhetne jobb a forró, olvadt camembert-rel, mint egy adag eperlekvár alatta és néhány szelet, fanyar balzsamecettel meglocsolt friss eper a tetején.
Valamiért mindig hideg előételként, maximum gyors szendvicsfeltétként gondolunk a tojáskrémre, pedig egy adag forró pirítóson, füstölt sajttal és füstölt paprikával még finomabb szendvicsek készülhetnek belőle. Itt is van mindjárt egy közülük.
A tengerentúlon teljesen megszokott gyorsétel a csirke juharsziruppal és gofrival. Nálunk most gyors és egyszerű változatban készült el.
Ez a klassz melegszenya azoknak való, akik egy kicsit spórolni szeretnének a szénhidrátokkal. A gazdag feltét segít abban, hogy ne tűnjön fel, hogy épp nem a friss péksütemény az egésznek az alapja, hanem egy nagy szelet ropogós cukkini. Ami egyébként legalább ugyanolyan finom.