Egy kis érdekesség a megszokott ízekben: egyszerű gombapaprikás kapros galuskával és juhtúrós tejföllel

Így lesz a gombapaprikásból egészen újszerű fogás. Készítsd most egy kevés erdei gombával, adj a tejfölhöz egy kis kanál juhtúrót, a nokedlihez pedig egy csokor friss kaprot, így még finomabb végeredményt kapsz.

A gomba fogyasztása szuper ötlet mindenkinek, aki fogyni szeretne, mert alacsony energiatartalmú és nagy telítő hatású élelmiszernek számít. Ha a nokedlit legalább részben lassú felszívódású liszttel készíted, úgy egy teljesen egészséges fogást dobhatsz össze. A gomba a ragu alapja, de ha van kedved, nyugodtan mehetnek bele kedvenc zöldségeid a zellerszártól a fehérrépáig.
 

Mehet bele zeller és fehérrépa is.
Mehet bele zeller és fehérrépa is.Elena_Danileiko

Hozzávalók 3 személyre

A paprikáshoz

  • 2 deci tejföl
  • 50 deka felkockázott csiperkegomba
  • 1 bögre erdeigomba-keverék
  • 1 nagyobb darab felkockázott vöröshagyma
  • ízlés szerint só, bors, őrölt kömény
  • tejföl
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 darab felkockázott paprika
  • 1 darab felkockázott (hámozott) paradicsom
  • 1 nagy evőkanál finomliszt
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika

A galuskához

  • 40 deka zabpehelyliszt vagy sima liszt
  • 1 csokor friss kapor összevágva
  • 2 deci tejföl
  • 1 evőkanál juhtúró
  • 1 darab tojás
  • 1 kávéskanál
  • 3 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Fonnyaszd meg a hagymát 2 perc alatt a forró olajon, majd mehet hozzá a fokhagyma és a zöldségek is. Adj nekik néhány percet, majd keverd hozzá a sót, a borsot, a köményt és a pirospaprikát is. Hagyd puhulni 5-10 percig fedő alatt, majd keverd hozzá a gombákat. (Ha sima, homogén szaftot szeretnél, szűrd le a gomba hozzáadása előtt.) Adj neki még 10 percet, majd sűrítsd be a liszttel elkevert tejföllel. 

A nokedlihez csak dolgozd el a lisztet, a tojást, a sót, a kaprot és úgy 3 deci hideg vizet egymással, majd egy nokedliszaggatóval vagy egy deszkáról, vizes késsel fokozatosan adagold lobogó sós vízbe. Néhány perc alatt el is készülnek, és ha langyosra hűltek, kanalazd rá a juhtúrós tejfölt és a paprikást. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek