Ahhoz, hogy a leves tökéletes legyen, egyszerűen tedd fel hideg vízben főni a megmosott húst és zöldségeket, és kis lángon főzd – sokak szerint ez a titok. Amikor hab képződik a felszínén, habozd le egy kanállal óvatosan. Ha bármikor azt látod, hogy zubogni kezdene, vedd vissza alacsony fokozatra a lángot. Még szerencsésebb, ha főzéskor lángelosztót használsz.
A megfőtt levest mindig le kell szűrni, ami az eltarthatósága miatt is fontos – és az is lehet, hogy ennyi már meg is oldja a problémát.
Még egy megoldás a zavaros húslevesre
Szintén egyszerű trükk, ha 4-5 liter leveshez két tojásfehérjét kemény habbá versz, és a leves tetejére teríted. Nagy lángon lobogva addig forraljuk, amíg a tojás meg nem fő, ami a módszer hívei szerint a leves zavarosságát is magába szívja. Ekkor egy szűrőkanállal halászd ki a levesből, és már el is készültél.
Ha pedig még ennél is egyszerűbb megoldást szeretnél, készíts belőle egy klassz tejszínes vagy tejfölös ragulevest egy kevés tárkonnyal és citrommal tálalva.
Ha nincs most időd húslevesre, készítsd el ezt az ötperces levest: