Ha épp igyekszel odafigyelni a kalóriákra, kevés sajttal készítsd, és a spenót mellé kockázz bele még több zöldséget. Jól illenek hozzá a paradicsomkockák, vagy akár néhány szelet fahéjas, grillezett padlizsán. Ha utóbbival készíted, a sajtot akár hummuszra is cserélheted, így klassz keleti hangulatú ebédet dobhatsz össze maximum 10 perc alatt.
Hozzávalók 2 személyre
- 4 darab teljes kiőrlésű tortillalap
- 1 bögre reszelt vörös cheddar
- 15 deka fagyasztott spenótpüré
- 3 darab lereszelt fokhagymagerezd
- 1 teáskanál vaj
- só és frissen őrölt bors
- 2 kisebb darab felkockázott, meghámozott paradicsom
- 2 evőkanál majonéz (hummusszal is helyettesítheted)
- 2 evőkanál olaj (a sütéshez)
- 0.5 deci tejszín
Elkészítés:
Hevítsd fel a vajat, és add hozzá a fokhagymát és a spenótot, majd önts alá fél-egy deci tejszínt. Hagyd egy keveset puhulni, közben sózd és borsozd, majd tedd félre a tölteléket.
A tortillalapok közül kettőt kenj meg egy-egy kanál majonézzel, majd mehet rá a spenót, a sózott és borsozott paradicsomkockák, majd a sajt. Fedd le a másik lappal, és kevés olajon süsd addig, míg a lapok megpirulnak és a sajt is elolvad. (Egy tányér segítségével a legegyszerűbb megfordítani a quesadillákat a serpenyőben.)
Ha elkészült, friss paprikás tejföllel és jalapenokarikákkal tálalva teheted még mexikóibb hangulatúvá ezt a fogást.