Még egy egészséges és gyors mexikói: spenótos quesadilla cheddarral

Amióta durum- és teljes kiőrlésű liszttel készült tortillalapok is beszerezhetők, nincs akadálya annak, hogy egy gyors és viszonylag egészséges mexikói melegszendvicset összedobjon az ember egy nagy adag fokhagymás spenóttal és egy aprócska falat (= gigaadag) érett, reszelt cheddarral.

Ha épp igyekszel odafigyelni a kalóriákra, kevés sajttal készítsd, és a spenót mellé kockázz bele még több zöldséget. Jól illenek hozzá a paradicsomkockák, vagy akár néhány szelet fahéjas, grillezett padlizsán. Ha utóbbival készíted, a sajtot akár hummuszra is cserélheted, így klassz keleti hangulatú ebédet dobhatsz össze maximum 10 perc alatt. 

Friss spenót is mehet bele.
Friss spenót is mehet bele.Geolee

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 darab teljes kiőrlésű tortillalap
  • 1 bögre reszelt vörös cheddar
  • 15 deka fagyasztott spenótpüré
  • 3 darab lereszelt fokhagymagerezd
  • 1 teáskanál vaj
  • só és frissen őrölt bors
  • 2 kisebb darab felkockázott, meghámozott paradicsom
  • 2 evőkanál majonéz (hummusszal is helyettesítheted)
  • 2 evőkanál olaj (a sütéshez)
  • 0.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsd fel a vajat, és add hozzá a fokhagymát és a spenótot, majd önts alá fél-egy deci tejszínt. Hagyd egy keveset puhulni, közben sózd és borsozd, majd tedd félre a tölteléket. 

A tortillalapok közül kettőt kenj meg egy-egy kanál majonézzel, majd mehet rá a spenót, a sózott és borsozott paradicsomkockák, majd a sajt. Fedd le a másik lappal, és kevés olajon süsd addig, míg a lapok megpirulnak és a sajt is elolvad. (Egy tányér segítségével a legegyszerűbb megfordítani a quesadillákat a serpenyőben.)

Ha elkészült, friss paprikás tejföllel és jalapenokarikákkal tálalva teheted még mexikóibb hangulatúvá ezt a fogást. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek