Pulykából készítettük el, egy kevés bulgurral, így aztán teljesen dietetikuskompatibilis. Alacsony a kalóritartalma, lassan szívódik fel, és a sovány pulykahússal sem hergeljük a szakértőket.
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz
- 40 deka darált pulykacomb
- 1 fej felaprított vöröshagyma
- 1 csokor felaprított petrezselyem
- ízlés szerint só, bors, koriander, csilipor, fahéj, kurkuma
- 2 nagy evőkanál liszt
- a sütéshez napraforgóolaj
A leveshez
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab aprított vöröshagyma
- 4 darab felaprított fokhagymagerezd
- 1 evőkanál barna cukor
- ízlés szerint koriander, fahéj, szerecsendió, só, bors
- 10 deka bulgur
- 1 liter alaplé
- 3 darab meghámozott paradicsom
- 2 kis doboz paradicsompüré
Elkészítés:
Egy keverőtálban gyúrd össze a darált húst, az apróra vágott hagymát, az aprított petrezselyem felét és a fűszereket. (A másik fele tálaláskor fog kelleni.) Formázz belőle kis golyókat, forgasd meg őket kevés lisztben, majd forró olajban süsd ki a húsgolyókat.
A leveshez puhítsd néhány percig a hagymákat a forró olajon, majd mehet hozzá az összes többi hozzávaló, a bulgurt is beleértve. (Ha szeretnéd, zellerrel, fehérrépával, sárgarépával is feldobhatod a levest.) 20 perc főzés után már tökéletes – tálald tényérokba, tedd mellé a húsgolyókat, és szórd meg friss petrezselyemmel.