Marokkói paradicsomleves friss petrezselyemmel és húsgombócokkal – plusz egy változat a kedvencünkre

Ha már a menzás, cukros változatnak élnek a földön kedvelői, akkor ennek a paradicsomlevesnek egyesen rajongói klubja lenne egy tökéletes világban. Különleges, tele van fűszerekkel és ízekkel, és nem mellékesen elég tartalmas is ahhoz, hogy egy könnyű vacsora legyen belőle a decemberi tömegelés fárasztó időszaka után.

Pulykából készítettük el, egy kevés bulgurral, így aztán teljesen dietetikuskompatibilis. Alacsony a kalóritartalma, lassan szívódik fel, és a sovány pulykahússal sem hergeljük a szakértőket. 

Egy kis bulgur még belefér.
Egy kis bulgur még belefér.Natalia Van Doninck

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 40 deka darált pulykacomb
  • 1 fej felaprított vöröshagyma
  • 1 csokor felaprított petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors, koriander, csilipor, fahéj, kurkuma
  • 2 nagy evőkanál liszt
  • a sütéshez napraforgóolaj

A leveshez

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab aprított vöröshagyma
  • 4 darab felaprított fokhagymagerezd
  • 1 evőkanál barna cukor
  • ízlés szerint koriander, fahéj, szerecsendió, só, bors
  • 10 deka bulgur
  • 1 liter alaplé
  • 3 darab meghámozott paradicsom
  • 2 kis doboz paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Egy keverőtálban gyúrd össze a darált húst, az apróra vágott hagymát, az aprított petrezselyem felét és a fűszereket. (A másik fele tálaláskor fog kelleni.) Formázz belőle kis golyókat, forgasd meg őket kevés lisztben, majd forró olajban süsd ki a húsgolyókat. 

A leveshez puhítsd néhány percig a hagymákat a forró olajon, majd mehet hozzá az összes többi hozzávaló, a bulgurt is beleértve. (Ha szeretnéd, zellerrel, fehérrépával, sárgarépával is feldobhatod a levest.) 20 perc főzés után már tökéletes – tálald tényérokba, tedd mellé a húsgolyókat, és szórd meg friss petrezselyemmel. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek