Most egy thai hangulatú, egzotikus fasírtot mutatunk, amit ha apró golyókként tálalsz, akkor a szilveszteri buliban is elfogy, nagyobb darabokban pedig szuper egy jó tejszínes, petrezselymes karalébéfőzelék vagy egy finom, majonézes szendvics közepén. Ha biztosra akarsz menni, kis rudacskákat formálj belőle, és rejts el bennük egy-egy mozzarellacsíkot!
Hozzávalók 4 személyre
- 1 bögre lencse
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 1 darab tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa (és még egy adag a sütéshez)
- 0.5 mokkáskanál koriander
- 0.5 mokkáskanál csili
- 1 késhegynyi gyömbér
- 1 kávéskanál vöröshagymapor
- 1 csokor apróra vágott snidling
Elkészítés:
Nem fognak örülni a kihívások kedvelői: ez a recept egyszerű, mint a hatszor három. Főzd meg a lencsét legalább fél óra alatt sós vizben, majd dobd egy aprítógépbe a többi hozzávalóval együtt. Zsemlemorzsába forgatva, bő olajban, közepes lángon süsd meg a fűszeres fasírtokat. Tökéletes szendvicsekbe és főzelékek mellé is.