Bababarát házi ételízesítő (9-10 hónapos kortól)

Ha babának főzünk, nemcsak finomnak, de egészségesnek is kell lenniük az asztalra kerülő fogásoknak. Mesterséges ízesítőknek, ízfokozóknak például biztosan nincsen helyük a kicsi menüjében. Olyan, csak természetes hozzávalókból készülő ételízesítőt, amivel bármikor teltebbé teheted a kicsi menüjét, otthon is össze tudsz állítani.

Jó, ha van mit előkapni, ha gyorsan gazdagítani szeretnénk egy-egy étel ízét, de nagyon nem mindegy, mi kerül a kicsik tányérjába. Ambrus Éva: Anya, kérek még! – Hozzátáplálás egyszerűen című receptgyűjteményéből hozzuk a bababarát receptet. 

BOOOK Kiadó/Zergi Borbála
BOOOK Kiadó/Zergi BorbálaZergi Bori

Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 3 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 0.5 gumó zellegrumó
  • 1 db karalábé
  • 2 db szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • igény szerint zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket és a zöldfűszereket megmossuk, meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és aprítógéppel nyersen összeaprítjuk. 1 hétig a hűtőben eláll, de jégkockatartóba téve le is fagyaszthatjuk. Ha a baba már nagyobb lesz, sóval is tartósíthatjuk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek