Lágy, könnyű édesség: csokis pohárkrém banánhabbal

Habkönnyű poharas édesség egy igazi téli kedvencből, a banánból. Szuper a pulton ottfelejtett, már kicsit barnuló – és éppen ezért nagyon finom édes – banánok eltüntetésére is.

A lágy csokikrém a tetejére pedig már csak a ráadás, de érdemes ezzel a karamellszósszal rétegezve is kipróbálni: a karamell és a banán párosa igazi telitalálat!

A bónusz pedig, hogy nagyon kevés munkával összedobható desszertről van szó.

Hozzávalók 4 pohárhoz:

Banánhab

  • 18 dkg érett banán
  • 1 citrom leve
  • 20 gramm porcukor
  • 2 ek víz
  • 2 lap zselatin
  • 2 dl habtejszín

Csokikrém

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek méz
  • 1 dl habtejszín
  • 1 ek rum (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A citrom levét, a vizet és a porcukrot majdnem forrásig melegítjük (már gőzöljön, de még ne forrjon), levesszük a tűzről, majd feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapokat. A banánt turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük, és hozzákeverjük a zselatinos-citromos keveréket.

2. A 2,5 dl tejszínt habbá verjük, majd két részletben, óvatosan a banánpüréhez forgatjuk. A banánhabot elosztjuk négy pohárban, majd hűtőbe tesszük jó egy órára.

3. A csokikrémhez az étcsokoládét apró darabokra vágjuk. A tejszínt a mézzel forrásig melegítjük, majd beledobjuk a csokoládét, és egyneművé keverjük. Végül hozzákeverjük a rumot is.

4. A csokikrémet elosztjuk négyfelé, és a banánhabbal megtöltött poharakba adagoljuk. Újabb jó egy órát hűtjük a pohárdesszerteket, majd banánkarikákkal díszítve tálaljuk.

Banánhab1
Fotó: Ötvös Zsuzsanna
Mustra