A lágy csokikrém a tetejére pedig már csak a ráadás, de érdemes ezzel a karamellszósszal rétegezve is kipróbálni: a karamell és a banán párosa igazi telitalálat!
A bónusz pedig, hogy nagyon kevés munkával összedobható desszertről van szó.
Hozzávalók 4 pohárhoz
Banánhab
- 18 dkg érett banán
- 1 citrom leve
- 20 gramm porcukor
- 2 ek víz
- 2 lap zselatin
- 2 dl habtejszín
Csokikrém
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek méz
- 1 dl habtejszín
- 1 ek rum (elhagyható)
Elkészítés:
1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A citrom levét, a vizet és a porcukrot majdnem forrásig melegítjük (már gőzöljön, de még ne forrjon), levesszük a tűzről, majd feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapokat. A banánt turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük, és hozzákeverjük a zselatinos-citromos keveréket.
2. A 2,5 dl tejszínt habbá verjük, majd két részletben, óvatosan a banánpüréhez forgatjuk. A banánhabot elosztjuk négy pohárban, majd hűtőbe tesszük jó egy órára.
3. A csokikrémhez az étcsokoládét apró darabokra vágjuk. A tejszínt a mézzel forrásig melegítjük, majd beledobjuk a csokoládét, és egyneművé keverjük. Végül hozzákeverjük a rumot is.
4. A csokikrémet elosztjuk négyfelé, és a banánhabbal megtöltött poharakba adagoljuk. Újabb jó egy órát hűtjük a pohárdesszerteket, majd banánkarikákkal díszítve tálaljuk.