A most következő recept egy 9x20-as formára vonatkozik. Ha a mennyiségeket duplázzuk, 20x20-as szögletes formában is készíthetjük, garantáltan pillanatok alatt elfogy majd.
Banános fordított süti, csokiöntettel
Lehet locsolni juharsziruppal, tálalni tejszínhabbal, de nálunk a vágódeszkán túli állapotot még nem tapasztalta meg.
Hozzávalók
A süteményhez
- 4 dkg vaj puha
- 1 ek porcukor
- 7 dkg cukor
- 10 dkg banán érett
- 1 tojás
- 6 dkg joghurt sűrű
- 7 dkg liszt
- 4 dkg dió darálva
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kk sütőpor
- 2 db banán éretlen kisebb
- 1 ek citromlé
A tetjére
- 6 kocka tejcsoki
- 2 ek tej
Elkészítés:
- A 20x9 cm-es, szögletes magasfalú sütőformát sütőpapírral béleljük, az alját egész vékonyan kivajazzuk és megszórjuk a porcukorral.
- A vajat a cukorral kézi mixerrel habosra keverjük, hozzáadjuk az összetört fél banánt, tovább mixeljük, belekeverjük a tojást és a joghurtot is.
- A lisztet, diót, sütőport és a mézeskalácsfűszert elkeverjük, a vajas keverékre szitáljuk, és fakanállal összekeverjük.
- A banánokat félcentis karikákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, összeforgatjuk, majd kirakjuk vele a forma alját. (Ne legyenek túl szorosan, mert a banánok közé be kell férnie egy kis tésztának, hogy felszívja sülés közben a nedvességet.)
- A sűrű tésztát a banánokra kanalazzuk, ügyelve, hogy közéjük is jusson.
- 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
- Tálalás előtt a tejcsokit apróra tördeljük, ráöntjük a tejet, és mikróban 800 wattra betesszük egy körre, azonnal kivesszük, simára keverjük, és ezzel a tejcsokis öntettel locsolgathatjuk a szeleteket.