Ünnepeljünk szerbül egy jó kis csiperkegombás vadász steakkel!

Az egyik legjellegzetesebb szerb ünnepi fogás, melyet a helyiek profi szakácsa Lepi Brka főzött.

Hagyományos szerb ünnepi fogás a lovačke šnicle sa šampinjonima, amelynek magyar elnevezése: vadász steak csiperkegombával.

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet marha- vagy sertésszelet (lehet 6 szelet is)
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 400 gramm csiperkegomba
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 pohár víz (1 pohár = 2dl)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • babérlevél ízlés szerint
  • kevés olaj a hús és a hagyma pirításához
Recept idők

Elkészítés:

  • Klopfoljuk ki a hússzeleteket.
  • Kevés olajon pirítsuk meg őket egy serpenyőben, mindkét oldalon néhány percig.
  • Vegyük ki a hússzeleteket a serpenyőből, és ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a mustárt.
  • Adjuk hozzá az apróra vágott csiperkegombát, és addig pároljuk, amíg a folyadék el nem párolog az edényből.
  • Adjunk hozzá két evőkanál lisztet, és keverjük meg jól.
  • Öntsünk hozzá két pohár vizet, és jól keverjük meg.
  • Tegyük bele a hússzeleteket, és vegyük lejjebb a hőmérsékletet.
  • Fűszerezzük ízlés szerint egy kis sóval és borssal, majd babérlevéllel.
  • Lassan öntsük hozzá a harmadik pohár vizet, és keverjük meg. A szósz ne legyen se túl sűrű, se túl híg.
  • Főzzük benne a hússzeleteket körülbelül egy órán keresztül közepes lángon.
vadász steak
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek