Ünnepeljünk szerbül egy jó kis csiperkegombás vadász steakkel!

Az egyik legjellegzetesebb szerb ünnepi fogás, melyet a helyiek profi szakácsa Lepi Brka főzött.

Hagyományos szerb ünnepi fogás a lovačke šnicle sa šampinjonima, amelynek magyar elnevezése: vadász steak csiperkegombával.

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet marha- vagy sertésszelet (lehet 6 szelet is)
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 400 gramm csiperkegomba
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 pohár víz (1 pohár = 2dl)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • babérlevél ízlés szerint
  • kevés olaj a hús és a hagyma pirításához
Recept idők

Elkészítés:

  • Klopfoljuk ki a hússzeleteket.
  • Kevés olajon pirítsuk meg őket egy serpenyőben, mindkét oldalon néhány percig.
  • Vegyük ki a hússzeleteket a serpenyőből, és ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a mustárt.
  • Adjuk hozzá az apróra vágott csiperkegombát, és addig pároljuk, amíg a folyadék el nem párolog az edényből.
  • Adjunk hozzá két evőkanál lisztet, és keverjük meg jól.
  • Öntsünk hozzá két pohár vizet, és jól keverjük meg.
  • Tegyük bele a hússzeleteket, és vegyük lejjebb a hőmérsékletet.
  • Fűszerezzük ízlés szerint egy kis sóval és borssal, majd babérlevéllel.
  • Lassan öntsük hozzá a harmadik pohár vizet, és keverjük meg. A szósz ne legyen se túl sűrű, se túl híg.
  • Főzzük benne a hússzeleteket körülbelül egy órán keresztül közepes lángon.
Profi séf mutatja, hogyan készíts zseniális marhahúst. Videó! Profi séf mutatja, hogyan készíts zseniális marhahúst. Videó!

Egyszerű és finom receptek hétköznapi hozzávalókból, két profi séftől.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Nyári burger gombával és zsályás-fokhagymás majonézzel

Egy kis lila hagyma is került nálunk ebbe a klasszikus hamburgerbe, aminek lelke a házi, fűszeres majonéz.

2020. augusztus7., 06:04

Marhahúsos-uborkás saláta 5 összetevőből – néhány perc alatt különleges fogást dobhatsz össze

Ha épp van otthon egy kevés marhahús és friss uborka, nem érdemes kihagynod ezt az egyszerű fogást, ami ráadásul a napi kalóriák számát sem dobja meg túlságosan.

2020. június18., 06:00

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek