Ünnepek idején hajlamosak vagyunk felfüggeszteni a diétánkat. De mit csináljanak azok, akik érzékenységük miatt ezt nem tehetik meg? A tejallergiások például süssenek gyömbéres kekszet! Ez minden aprósütemény-kedvelőnek ízleni fog! A receptet köszönjük Varga Dórának, a Budai Endokrinközpont dietetikusának!
Hozzávalók
- 10 dkg tönköly búzaliszt
- 5 dkg kókuszzsír (ettől lesz tejmentes)
- 5 dkg cukor
- 3 evőkanál méz
- 1 kávéskanál gyömbérpor
- 1 késhegynyi szegfűszeg őrölt
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A lisztet morzsold el úgy a kókuszzsírral, mintha vajjal dolgoznál, majd add hozzá a mézet, a cukrot, a fűszereket és a sütőport. Határozott mozdulatokkal gyorsan gyúrd össze, és fél órára, fóliával lefedve tedd a hűtőbe a tésztát. Utána óvatosan nyújtsd ki, és szaggass belőle tetszőleges formákat. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd készre!