Tejmentes mézes-gyömbéres keksz, ünnepekre is

Gyömbéres kekszet tejmentesen is süthetünk, és így már a diétázók is ehetnek belőle. Ilyen egyszerű elkészíteni.

Ünnepek idején hajlamosak vagyunk felfüggeszteni a diétánkat. De mit csináljanak azok, akik érzékenységük miatt ezt nem tehetik meg? A tejallergiások például süssenek gyömbéres kekszet! Ez minden aprósütemény-kedvelőnek ízleni fog! A receptet köszönjük Varga Dórának, a Budai Endokrinközpont dietetikusának!

Hozzávalók

  • 10 dkg tönköly búzaliszt
  • 5 dkg kókuszzsír (ettől lesz tejmentes)
  • 5 dkg cukor
  • 3 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál gyömbérpor
  • 1 késhegynyi szegfűszeg őrölt
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet morzsold el úgy a kókuszzsírral, mintha vajjal dolgoznál, majd add hozzá a mézet, a cukrot, a fűszereket és a sütőport. Határozott mozdulatokkal gyorsan gyúrd össze, és fél órára, fóliával lefedve tedd a hűtőbe a tésztát. Utána óvatosan nyújtsd ki, és szaggass belőle tetszőleges formákat. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd készre! 

tejmentes gyömbéres keksz
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek