A desszertet tovább ízesíthetjük valami finom alkohollal, narancs- vagy csokilikőrrel, rummal vagy konyakkal, de ilyenkor a folyadék – a narancslé vagy a tejszín – mennyiségéből számítsunk le ugyanannyit. A zselés alap pedig előző nap is elkészíthető, így csak a csokihabot kell majd frissen elkészítenünk, akár addig is, amíg szusszanunk egyet a főfogás után.
Hozzávalók
- 4 dl narancslé
- 2 dkg cukor (ízlés szerint)
- 10 gr zselatin
- 2 dl tejszín
- 8 dkg étcsokoládé
- 1 db narancs héja (lereszelve)
- 1 teáskanál porcukor
Elkészítés:
- A zselatint 4 ek. narancslével elkeverjük, pár percig állni hagyjuk.
- A maradék narancslevet a cukorral felmelegítjük, majd hozzáadjuk a megáztatott zselatint, elkeverjük és felforrósítjuk (de ne forraljuk).
- 4 szép pohárba elosztjuk, hűlni hagyjuk, majd 3-4 órára hűtőbe rakjuk. (Lágy zselét kapunk, nem kell több zselatin bele, hacsak valaki nem szeretne inkább gumicukrot kanalazni.)
- Az étcsokit mikróban közepes fokozaton kb. fél perc alatt, közben meg-megkevergetve felolvasztjuk, hűlni hagyjuk.
- A hideg tejszínt a porcukorral lágy habbá verjük, a végén hozzámixeljük a csokit és a narancs lereszelt héját.
- A lágy habot a megdermedt narancszselé tetejére kanalazzuk, egy óra hűtés után tálaljuk.