Így nem találkoztak a rajongói Terence Hill-lel

Terrence Hill Budapestre látogatott új filmje, a Nevem: Thomas bemutatójára. A szervezők közönségtalálkozót hirdettek, de elsodorta őket a nép haragja.

Terrence Hill végre Magyarországra jött, aki az elmúlt évtizedekben nem élt szatyorban, az tudja, hogy ez olyasfajta népünnepély, amire érdemes rendesen felkészülni. Fel is készült maga Terrence Hill is, a rajongók meg pláne, egyedül a szervezőket lepte meg, majd el is sodorta a nép haragja. 

Ízlésről vitatkozni felesleges. Nyilván, ha egy filmesztétát kérdez az ember, nem valószínű, hogy minden idők legnagyobb színészei listájába belevési Terence Hill és Bud Spencer nevét, még akkor sem ha egy 500-as lista összeállítására kérnénk fel őket. Persze a filmesztéták sem nézhetnek minden este Tarr Béla meg Tarkovszkij filmeket, de nem biztos, hogy éppen a Bunyó Karácsonyig kerül elő náluk, ha éppen lazítani akarnak. Az viszont vitathatatlan, hogy a magyarok imádják Bud Spencer és Terence Hill filmjeit, sőt a főhősöket is. 

És még a közönséggel is találkozik!

A Nevem: Thomas című film kapcsán Terence Hill Magyarországra látogatott, és úgy tűnt, a leglelkesebb rajongók egy nagy álma válhat valóra: találkozhatnak a hősükkel. A forgalmazó Romis Film két díszvetítést hirdetett meg a Corvin Moziba, ahol az új film premier előtti megtekintése mellett a rajongók találkozhatnak kedvencükkel, dedikáltathatnak és közös képet is csinálhatnak vele. Legalábbis ezt mondták az elején. A 4500 forintos jegyek pedig gyakorlatilag azonnal el is fogytak, sokan a jegyek árusításának hajnalától kezdve ott álltak, hogy egészen biztosan megvehessék a magukét, ami egyenes út a találkozóhoz. 

Vagy nem

Az első vészjelző sokakban akkor kapcsolt be, amikor újabb vetítéseket hirdettek meg, szintén közönségtalálkozóval. Hamar kiderült, hogy Terence Hill csak a két esti vetítésen lesz jelen személyesen, aki viszont szeretne, az találkozhat vele majd a BOK (korábbi nevén: Syma) Csarnokban, ahová kizárólag a mozijeggyel lehet bemenni, és majd ott is lehet dedikáltatni meg fényképezkedni a sztárral. Az esemény előtt egy nappal ez is változott, ekkor már bárki vehetett jegyet a közönségtalálkozóra, igaz, míg a moziba 4500 forint volt a jegy, addig a közönségtalálkozóra 5000. 

Mit értünk találkozás alatt? 

Az emberek többsége találkozás alatt azt érti, hogy emberek összefutnak, köszönnek egymásnak, váltanak néhány szót. Nem véletlenül van különbség aközött ha valakivel találkozol az utcán vagy csak látod az utcán. Ugyanez a közönségtalálkozóra is igaz, főleg ha ki is emelik, hogy lesz dedikálás és képkészítési lehetőség. Vagyis joggal hihette azt mindenki, hogy most végre megvalósul az álma, főleg ha időben megvette a jegyét, találkozhat a kedvencével, ami nem annyit takar majd, hogy messziről láthatja, jobb esetben a saját szemével, rosszabb esetben kivetítőn. Az egész folyamatot itt lehet a facebookos kiírások alapján végigkövetni. 

De akkor ki találkozhatott Terence Hillel? 

Egy nagyon sűrű napot tölthetett Terence Hill Budapesten, a napi protokollprogramok mellett a rajongók megközelíthették az ebédje előtt - ahol néhány szerencsés tudott is tőle autogramot kérni - illetve a Corvin Mozinál is. Itt már a hivatalos érkezés előtt órákkal összegyűlt a tömeg a vörös szőnyeg körül, jegyet nem kértek, vagyis simán be lehetett állni autogramot szerezni anélkül is, hogy a közönségtalálkozóra jegyet vett volna az ember. Terence Hill pedig pontosan érkezett, és lelkesen dedikált is, hosszan és mosolyogva. Egészen addig, amíg már kissé csúszásban volt, ezért a moziba beérve már csak siettették. Akik tehát a moziban, az érvényes közönségtalálkozós jeggyel várták, azok néhány kivételtől eltekintve tényleg csak annyit kaptak, hogy messziről meghallgathatták a történetet, hogyan találkoztak először Bud Spencerrel. Ami egyébként egy forgatáson történt a spanyol sivatagban, Terence Hill véletlenül csöppent bele, mert a másik színésznek eltört a lába, de már az első találkozásnál szívatták egymást szóban, aztán azonnal meg is született Bud Spencer ikonikus lecsapós mozdulata, és onnantól ketten elválaszthatatlanok lettek. 

Az élmény így is felejthetetlen volt

Terence Hillt így is mindenki imádta, és leste minden egyes szavát és mozdulatát. Valójában akkora rajongás kísérte, hogy amennyiben ott helyben bejelentette volna, hogy indul a főpolgármesteri címért, és személyen oldja meg a herbálozó, zombiként lézengő fiatalok problémáját a Hős utcában, tutira már ott helyben megelőlegezi neki mindenki ezt a címet. Nem csoda tehát, hogy a sajtóban előzetesen belengetett ismert emberek közé Hajdú Péter, Sarka Kata és Kulcsár Edina, valamint a pornócsászár Kovi mellé még Rogán Antalt is beígérték az újságíróknak. Egyébként őt pont nem láttuk, nem tudni, hogy azért, mert a VIP váróban várt egy közös képre, vagy közbejött neki valami, mindenesetre nagyon úgy tűnt az est végére, hogy leginkább azok találkozhattak Terence Hillel egy kézfogás erejéig, akik egy forintot nem költöttek az egészre. A többieknek pedig maradt az élmény, hogy így is egy teremben lehettek a kedvencükkel. Ami nyilvánvalóan életre szóló még így is, csak ha a kezdetektől fogva nem ígérgettek volna nekik ennél többet, akkor nem is lett volna az egésznek olyan rossz a szájíze. A szervezők az esemény után mindent a menedzsmentre fogtak, ami csak amiatt nem életszerű, hogy Terrence Hill szemmel láthatóan lelkesen dedikált a vörös szőnyegen. 

De majd a BOK Csarnokban!

A vetítés kezdete után a sajtó még egy némafilmbe illő macska-egér harcot vívott a szervezőkkel, hogy legalább három képe legyen a főhősről, akit marcona biztonsági őrei mit sem sejtve vittek egyik teremből a másikra, még mielőtt azt hinné bárki, nem sajátok, hanem a helyi erők tagjai. Hill aztán átment a BOK Csarnokba, hogy ott leváltsa a Spencer Hill Magic Bandet, és ott is beszéljen, aztán hazamenjen.

Nyilván itt már a kiírtak ellenére sem gondolta komolyan senki, hogy lesz rendesen megszervezett közönségtalálkozó, ahol 2-3 óra alatt gyorsan ledarál egy autogramosztást, dea többség azért még így is reménykedet, hogy lesz lehetősége bármiféle interakcióra a kedvencével, de a beszámolók alapján úgy tűnik, hogy mostantól bármit közönségtalálkozónak lehet hívni, ahol egy színpadon láthatod, aki miatt jegyet vettél, vagyis egy színházi előadás, egy koncert gyakorlatilag pontosan ugyanazt az élményt adja, mint ami a szervezők szerint beleillett a közönségtalálkozó fogalmába. Vagyis hogy az illetőt egy színpadon láthatod viszonylag messziről. Persze ez is nagy élmény, csak nem jelenti azt, hogy találkoztál is vele. A film októbertől a mozikban, amíg pedig mi hajkurásztuk a színészt, a Port.hu megnézte a Nevem:Thomas című filmet.

A kép nem Budapesten készült.
A kép nem Budapesten készült.Tristar Media / Getty Images Hungary
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek