Hordanál Van Gogh festményes cipőt? Megteheted!

Dzsekikre és táskákra nyomtatott Van Gogh klasszikusok is elérhetők lesznek augusztus 3-tól.

A Napraforgó és a Mandulavirágzás mellett egy kései tájkép, egy önarckép és Vincent bátyjának, Theónak írott levelei is elérhetők lesznek klasszikus cipők és egyéb ruhadarabok formájában. És természetesen egy koponya is. Bár sajnos nem az, amelyik cigizik is.

Furcsa páros

Az expresszionista festő japán festményekre hajazó Mandulavirágzása például kifejezetten jól mutat egy dzsekin, de a Vans kockás mintája mellett feltűnő napraforgókat és parasztasszonnyal kiegészített, a kései Van Gogh képek jellegzetes stíluselemeit felvonultató szőlőskertet is magunkra ölthetünk majd. A Van Gogh múzeum ajándéktárgyainál talán egy fokkal jobb minőségű kiadásban.

The Vans x @VanGoghMuseum collection arrives soon. Sign up for updates and be the first to know at vans.com/vangogh

vans (@vans) által megosztott bejegyzés,

A koponyától eltekintve azért elég furcsán festenek a Vans cipőkre, kiegészítőkre és pólókra pingált festmények. De hát az Off-White-nak bejött a közhelyes festmények pólókra nyomtatása, szóval miért ne?

A trendeket megbízhatóan és nagy műgonddal, igaz mindig 1-2 év késéssel, leutánzó és a deszkás gyökereitől egyre távolabb kerülő Vans-szel együttműködő Van Gogh Museum igazgatója mindenesetre örül a lehetőségnek. Így ugyanis egy új közönség és megismerheti a mestert, aki „így még több embert motiválhat és inspirálhat majd”.

A levelei is cipőkre kerültek

A színelmélettel ismerkedő Van Gogh koponyái, a képeslap-kompatibilis, napraforgókra fókuszáló sorozat darabjai és a komplementer színekkel kísérletező önarckép mellett a művész bátyjának, Theonak címzett leveleinek részletei is cipőkre kerülnek egyébként. Az augusztus 3-ától elérhető kollekció eladásaiból származó profit egy részét pedig a festmények és a kiállított tárgyak megóvására költi a múzeum.

A betéteket Van Gogh jellegzetes ecsetvonásait imitáló minták díszítik majd, a címkék között pedig a művész és a műalkotásokat részletező ismertetők is helyet kapnak. Minden idők legmutatósabb, legelbűvölőbb postamestere viszont sajnos nem szerepel a Vans cuccokra nyomtatott alkotások között.

Close friends: Joseph Roulin worked as the postmaster at the station in Arles. Van Gogh went there frequently to send paintings to his brother Theo in the Netherlands and they became close friends. In a letter to Theo he describes him as ‘a man who is not bitter, not melancholy, not perfect, not happy and also not always perfectly honest. But such a good fellow, so wise, so feeling and so faithful’. Six portraits: Between August 1888 and April 1889 he painted six consecutive portraits of Joseph, three of which had flowers in the background. In this colourful painting he chose summer flowers. The poppies, cornflowers, daisies and roses are painted fairly precisely, in contrast to Joseph’s face and full beard with the stylized curls. Here, Van Gogh has applied the paint with a quick, fluent brushstroke. The Roulin family: Van Gogh was always looking for models. When the opportunity arose to also paint Joseph’s wife and three children, he grabbed it with both hands. He painted no fewer than twenty portraits of the Roulin family. @krollermullermuseum _____________ For an interesting podcast on Van Gogh's Joseph Roulin, check out episode 16 of @thelonelypalette. Link in their bio. _____________ Vincent van Gogh "Portrait of Joseph Roulin” 1889 Oil on canvas The Kröller-Müller Museum - The Netherlands

A post shared by T h e A r t B r a t (@the.art.brat) on

Oszd meg másokkal is!
Mustra