Divathíreink: Lagerfeld Merkelt ekézi

Elkapkodták a dinós felsőt, Lagerfeld nem ért egyet Merkellel, Marc Jacobs tanít és jön a Versace sorozat!

Eheti összeállításunkban elolvashatjátok, hogy mit gondol Karl Lagerfeld Angela Merkel migránsbarát politikájáról, de mutatjuk a hamarosan bemutatásra kerülő Versace sorozat előzetesét és a magyar Maison Marquise Laokoon Designal együtt készített, közös bútorkollekcióját!

1. Karl Lagerfeld nem mindenben ért egyet Angela Merkellel

Megosztó riportot adott a Chanel és a Fendi vezetőtervezője, Karl Lagerfeld a C8 csatornán futó Salut les Terriens című talkshowban még november 13-án, aminek hatására több százan nyújtottak be panaszt a francia médiahatóságnál, mivel túl migránsellenesnek találták a tervező nyilatkozatát.

“Nem ölhetsz meg több millió zsidót - még ha el is telt pár évtized azóta -, hogy aztán a legrosszabb ellenségeik millióit fogadd be helyettük... Ismerek valakit Németországban, aki befogadott egy fiatal szíriai gyereket, aki négy nap elteltével azt mondta, hogy a legnagyszerűbb dolog, amit a németek feltaláltak, az a holokauszt volt... Merkel már bevándorlók millióit fogadta be, akiknek sikerült integrálódniuk, dolgoznak és minden rendben van velük, semmi szükség rá, hogy további milliókat fogadjon be csak azért, hogy javítson a gonosz mostoha imázsán, ami a görög válság után kialakult róla” - mondta a 84 éves német származású divattervező, aki már a szeptemberi Bundestag választások után is hangot adott nemtetszésének azzal kapcsolatban, hogy 1949 után először került be radikális jobboldali párt, az AfD a német parlamentbe.

Art deco ihlette magyar dizájnerkollaboráció

Háromdarabos kapszulakollekciót dobott piacra a Tóth Bori által alapított Maison Marquise divatmárka és a Szentirmai-Joly Zsuzsanna kreatív vezetése alá tartozó Laokoon Design. Mint sajtóközleményükből megtudtuk, a prémium lámpa- és falburkolatgyártó cég és a divatház célja az volt, hogy a külföldön már megszokott gyakorlatot követve egy limitált darabszámban legyártott haute couture kollekcióban ötvözzék a két magyar brand jellegzetes stílusjegyeit.

Ókori görög mitológiai neveket kaptak a manhattani art deco ihlette lámpák.
Ókori görög mitológiai neveket kaptak a manhattani art deco ihlette lámpák.Laokoon by Maison Marquise

Közel fél éves tervezői munka előzte meg az ünnepélyes leleplezést – derült ki Szentirmai-Joly Zsuzsanna textiltervező nyilatkozatából. “A gyönyörű kolorit mellett nekem személy szerint az áttört, egyre sűrűsödő raszterrel operáló talapzatok a kedvenceim, az állólámpa így valóban megidézi a híres New York-i art deco felhőkarcolók sziluettjét. Izgalmas feladat volt ebben a kollaborációban részt venni, ugyanis régóta szerettem volna már magam kipróbálni a formatervezés területén is” – lelkesedett Tóth Bori a Cassandra, Medeia és Danae fantázianéven futó lámpákért, amik csakis rendelésre, limitáltan, számozva kerülnek legyártásra és várhatóan 210-265 ezer forintot kell értük fizetni. Élőben a Laokoon Design belvárosi showroomjában nézhetitek meg a luxi lakberendezési tárgyakat.

Mindenki dinós kapucnis pulcsit akar

Akkorát szólt a Netflix Stranger Things című sikersorozatának második évada, hogy a rajongók percek alatt elkapkodták a minnesotai Tudományos Múzeum webshopjából azt a brontoszauruszos kapucnis pulcsit, amit az egyik főhős (Dustin) visel a sorozatban.

#salesfootprint 最近Science Museum of Minnesota 因為一件雷龍Hoodie意外地賣左300萬美金 因為Stranger Things主角著左 哈哈 有興趣可以向我地聯絡 Size: S-XXL Hoodie$370 Sweatshirt$320 T-Shirt$220 歡迎向我地查詢 Whatsapp* 64144463 本店其他IG Outdoor Product: @hikefootprint 現貨區: @footprintstoreinstock 先入全數,收到入數紙後訂貨 訂貨成功後約兩星期到貨 如缺貨會退回全數 東鐵線,馬鞍山線,觀塘線交收免費 其他線交收加$10服務費 順豐到付 #strangerthings #sciencemuseumofminnesota #brontosaurushoodie #brontosaurus #852store #852onlineshop#852 #hkigshop#hkig #hkiger #hkigstore #hkigseller #hkboy #hkboys #hkgirl #hkgirls #美國代購 #代購 #代訂 #網購 #網店 #團購 #footprintstore

Una publicación compartida por Footprintstore2017 (@footprintstore.2017) el

A Hypebeast.com a múzeumtól megtudta, hogy a pulóvert a 80-as években egy kiállítás kiegészítőjeként dobták piacra és azóta nem is nagyon adtak el belőle, mindaddig, míg Kim Wilcox jelmeztervező rá nem adta Gaten Materazzóra, ennek köszönhetően volt olyan nap, mikor 80 ezret is berendeltek belőle. A premiert követő hetekben volt egy kis fennakadás, de most már újra rendelhető a lila pulóver, amiért 36.95 dollárt, körülbelül 9700 forintot kell fizetni a múzeum webáruházában. De hasonlóképpen népszerű a sorozat promóciós poszterével ellátott póló is, tudjátok ez az, amit a Louis Vuitton is kifutóra tett, de 6100 forintért már kapható a Teenspring oldalán is.

SMM002 1024x1024@2x
Science Museum of Minnesota

Jön a Versace sorozat

Az FX antológiasorozata, az American Crime Story az O.J. Simpson ügyet feldolgozó évad után leforgatta a 20 évvel ezelőtt elhunyt divattervező, Gianni Versace meggyilkolásának történetét, ami The Assassination of Gianni Versace címmel fog futni január 17-től az FX-n. A videóra kattintva megnézhetitek az ígéretes előzetest, Gianni Versacét Edgar Ramírez játsza, Donatella Versace szerepében Penelope Cruz, Antonio D'Amico (Gianni Versace élettársa) szerepében pedig Ricky Martin látható.

Marc Jacobs online kurzust tart

Az amerikaiak egyik legmenőbb tervezője egy 15 részből álló online tanfolyamot tart a MasterClass új videósorozatában, melyből az előfizetők bepillantást nyerhetnek Jacobs tervezési folyamatába, inspirációkeresésébe, a különböző technikai, kivitelezési munkálatokba. A MasterClasst 2015-ben alapította David Rogier, aki már olyan neves szakemberekkel készített hasonló sorozatot, mint Diane von Furstenberg, Martin Scorsese, Steve Martin vagy Serena Williams. A beharangozó videóra kattintva ti is rácsodálkozhattok az egyre fiatalabbnak tűnő 54 éves Marc Jacobs projektjére:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek