Egy darabka Németország nyílt a Flórián téren

Játékokkal és papír-írószerrel támad a Rossmann

A Flórián Téren nyitotta meg a Rossmann az eddigi legnagyobb áruházát, ahol teljesen új termékcsoportokat is felvonultattak.

Mivel a szerkesztőségünk is a Flórián téren van, egyértelmű volt, hogy örömmel fogadunk minden olyan kezdeményezést, amikor nyílik valami a környéken, amit mi nemes egyszerűséggel csak a Flórián téri gasztrosivatagnak szoktunk emlegetni. Az meg, hogy egyenesen itt nyílik az ország legnagyobb drogériája, külön jó hír és bár ebédelni ezután sem tudunk járni sehova, de legalább vehetünk egy rakás biorágcsát és beszerezhetünk egy csomó sminkcuccot a szomszédban, úgyhogy át is mentünk megnézni, hogy akár messzebbről is érdemes-e ide zarándokolni.

828 négyzetméter, német minta alapján

A Flórián téri lett az ország legnagyobb Rossmann üzlete, ahol a szokásos drogériatermékek mellett újdonságokkal is lehet találkozni. Ez az első olyan boltja az üzletláncnak, ahol rengeteg játékot és írószert ki kipakoltak. A játékok között nagyon sok a társasjáték, de azért lehet találni babákat és autókat is, sőt gyerekkönyveket is láttunk,vagyis éppen ideális lehet nyaralás előtt a naptej és a sampon mellé beszerezni egy úti játékot is, hogy a gyerekek ellegyenek az autóban. 

A másik újdonság a papír-írószer részleg, itt a zsírkrétától a borítékokon át a füzetekig és tollakig meg lehet venni mindent, akár az iskolakezdésre is be lehet vásárolni, ehhez például tolltartókkal is készültek, de vannak gyűrűs mappák iratokhoz vagy éppen otthoni dekorációhoz mindenfajta hozzávaló. A megnyitón Flórián László ügyvezető igazgató (nem tévedés, tényleg a helyszín és az ügyvezető igazgató is Flórián) elmondta, hogy az egész bolt német minta alapján készült, megújult az arculat, sokkal világosabb lett az eladótér, ahol 14 ezer drogériai termék mellett 2 ezer játék és papír-írószer cikket lehet megtalálni. 

Rengeteg az egészséges élelmiszer

A bolt másik érdekessége, hogy hatalmas a sajátmárkás bioélelmiszer választék, ami nem áll meg a müzliszeletek, magvak és mandulatej szentháromságban, hanem ennél jóval többet tud. Például ha nem tudtad, hogy hol vegyél falafel golyónak való keveréket, lencsefasírtot vagy bioraviolit, akkor most szólunk, hogy az itt mind van, sőt még glutén- és laktózérzékenyeknek szánt brownie sütiport is lehet szerezni, ráadásul nem is drágán (16 falafel golyónak való por csak kb. 500 forint). 

Tágas terek, játszósarok, férjmegőrző

Ami azonnal feltűnik az új Rossmann megjelenésben az az, hogy elképesztően tágas és világos. A sorok között bőven elfér egymás mellett három ember is bevásárlókocsival és a pénztárnál sem kell manőverezni például a babakocsival. 

Játszósarokkal is készültek, ahol ellehetnek a gyerekek, amíg az anyuka a legjobb hajfestéket választja ki magának vagy esetleg befeledkezik a mosódiók világába. Több játék, leülős rész is van, igazi fejtörős gyerekjátékokkal. Három kioszkot is elhelyeztek, ahol akár a telefonodról tudsz fényképet nyomtatni, vagy egy egész könyvet összerakni. Az unatkozó férjeket – esetleg kamaszokat – pedig kanapékkal várják és az ígéretek szerint lesz kávésarok is, bár nem biztos, hogy jó ötlet még jobban feltornászni a vérnyomását azoknak, akik így is nehezen viselik, hogy várakozniuk kell a családtagjaikra. Sőt arra is lehetőség van, hogy a boltban intézd az online vásárlást, ez akkor lehet jó megoldás, ha összeválogatsz egy rakás WC-papírt, több kilónyi mosóport és még néhány nagyobb kiszerelésű terméket is, amiket nem feltétlenül szeretnél hazacipelni. A galériában mutatjuk az ország legnagyobb Rossmannját, amiről nem állítjuk, hogy érdemes kilométereket zarándokolni miatta, viszont aki a környéken él vagy erre jár, annak mindenképpen ajánljuk, hogy menjen be a Flórián Üzletközpontba. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek