Így főzzön jót szárított gombából

Zanza!

A szárított gomba egész évben elérhető, könnyen előkészíthető, de nem minden gombás recepthez  ideális alapanyag. Ezekhez viszont tökéletes.

 A gombát először alaposan megmossuk, majd beáztatjuk. Az áztatóvizet tegyük félre, víz helyett használható, jó ízt ad az ételnek, csak arra kell figyelni, hogy a tál alján it is lehet még némi szemcsés cucc, azt ne zúdítsuk a lábosba! 

Mihez érdemes szárított gombát használni? Nem lehet vele melléfogni hosszan főtt ételekben, de ha rendesen megpuhult, akár rizottóba is tehetjük. Porrá őrölve lehet vele gazdagítani különféle töltelékeket, instant umamifröccsként.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft
Blogmustra