Kövesse velünk élőben a Bocuse d'Or döntőjét!

Percről perce közvetítés a Bocuse d'Or döntőjéről

Edicsek
ermiz
Edicsek
ermiz

Összefoglaló

Percről percre Kövesse velünk élőben a Bocuse d'Or döntőjét!

A versenyen 24 ország vesz részt, Magyarországot Széll Tamás képviseli. Commis-ja Szabó Kevin, a coach Vomberg Frigyes.
Széll megnyerte az európai döntőt, ezzel kvalifikálta magát a versenybe.
A csapatnak 5 óra 35 perce van elkészíteni az ételsort, ami egy húsos és egy vegán tálból áll.
A húsos étel alapanyaga a Bresse-i csirke, amit mi is kipróbáltunk.
Minden ország delegál egy zsűritagot, a legalacsonyabb és legmagasabb pontszámot adó zsűritag pontjait automatikus törlik. Mi Hamvas Zoltánt a Bocuse Akadémia elnökét neveztük a zsűribe.
A konyhára csak ellenőrzött termékek kerülhetnek be.
A műsorvezető Jókuti Világevő András lesz, aki az európai döntőt is vezette.
Magyarország ételeit a versenynek helyt adó kiállításon is meg lehet kóstolni, libamájjal, mangalicával és borokkal próbáljuk lenyűgözni a világot.
Ha összefogunk van esélyünk! Legalábbis arra, hogy megnyerjük a legjobb plakát díját, harmadszor is. Szavazni itt lehet!
    ← Vissza a közvetítéshez
  • Ezzel poénkodott Széll Tamás a verseny után rögtönzött sajtótájékoztatóján. Azt mondta, hogy vitt bele olyan magyaros elemeket is mint például a paprika, de a savanyított zöldséges mártást tulajdonképpen egy finomfőzeléknek is fel lehetne fogni, azaz korábbi posztunkban nem is mondtunk akkora hülyeséget. 

    "Nagyon jól sikerült. Nem nyertünk időt a boxban, de időben kész lettünk. Hála Istennek minden jól sikerült, megfelelő volt a hőmérséklet, az ízek nagyon jók voltak, szép is volt. De ne feledjük, hogy most csak a csapatok fele versengett, ezért nem mennék most bele semmiféle találgatásokba vagy esélylatolgatásokba, de nagyon szépen csináltuk, amit csináltuk" -mondta Széll Tamás a verseny után. 

    "A szurkolást jobban hallottuk mint egymást és ez nagyon-nagyon jól esett. Szerencsénk volt a mellénk sorsolt segítővel is. Egy fél órás briefinget tartottunk neki, lejátszottuk videón, hogy vágja fel a hagymát, kapott egy angol nyelvű listát is és nekem semmi dolgom nem volt vele." Arra a kérdésre, hogy mi volt a legjobb visszajelzés, azt válaszolta, hogy az, hogy a kóstolásnál mindenki azonnal a maradék húsok után nyúlt és vágott még. "Az utóbbi egy hétben jöttem rá, hogy ahogyan azt a festőművészek is szokták emlegetni, egy festményt nem lehet befejezni, csak abbahagyni, a mi menünk pont ugyanez. Ha lett volna még egy hetünk, valamit biztos, hogy vagy hozzátettünk, vagy elvettünk volna" - mondta Széll Tamás. 

    És hogyan fognak lazítani? Az biztos, Gin Tonic is lesz az esti levezető menü része. 

    5006751
    szindbadazutazo

  • A közvetítés további bejegyzései:
Új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
Érdekességek