Kövesse velünk élőben a Bocuse d'Or döntőjét!

Percről perce közvetítés a Bocuse d'Or döntőjéről

Edicsek
ermiz
Edicsek
ermiz

Összefoglaló

Percről percre Kövesse velünk élőben a Bocuse d'Or döntőjét!

A versenyen 24 ország vesz részt, Magyarországot Széll Tamás képviseli. Commis-ja Szabó Kevin, a coach Vomberg Frigyes.
Széll megnyerte az európai döntőt, ezzel kvalifikálta magát a versenybe.
A csapatnak 5 óra 35 perce van elkészíteni az ételsort, ami egy húsos és egy vegán tálból áll.
A húsos étel alapanyaga a Bresse-i csirke, amit mi is kipróbáltunk.
Minden ország delegál egy zsűritagot, a legalacsonyabb és legmagasabb pontszámot adó zsűritag pontjait automatikus törlik. Mi Hamvas Zoltánt a Bocuse Akadémia elnökét neveztük a zsűribe.
A konyhára csak ellenőrzött termékek kerülhetnek be.
A műsorvezető Jókuti Világevő András lesz, aki az európai döntőt is vezette.
Magyarország ételeit a versenynek helyt adó kiállításon is meg lehet kóstolni, libamájjal, mangalicával és borokkal próbáljuk lenyűgözni a világot.
Ha összefogunk van esélyünk! Legalábbis arra, hogy megnyerjük a legjobb plakát díját, harmadszor is. Szavazni itt lehet!
    ← Vissza a közvetítéshez
  • A húsos ételekben éppen a keresztpaníros csirke vezet, de mit ajánlana a zöldséges ételnek a világ legrangosabb szakácsversenyén? 

    Milyen zöldséges ételt kellett volna készíteni Széll Tamásnak?

    Miközben Széll Tamást ezt készíti: 

    Betekintés a magyar konyha kultúrába & történelembe

    Menünkben fellelhető Tokaji bor, Tokaji ecet, tökmag, erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba & paprika

    „Gyökerek & Levelek alatt”

    Grillezett zeller, magyar szarvasgomba, savanyított erdei medvehagyma & tökmag

    *

    Cékla, gombák, sült fokhagyma & virágok roppanós levélkével

    *

    Sárgacékla & Hagymadzsem savanyított bodzával, Tokaji furmint, paprika & mustármag

    *

    Körte petrezselyem olajban konfitálva, petrezselyemszárral

    *

    Pirított póréhagyma, fekete bors & savanyított citrom

    *

    Roppanós „gyökér” & csicsókapüré

    *

    „Dió” & Gombazselé

    *

    Tokaji ecet gyöngyök & savanyított répák

    Mártás

    Petrezselyemkrém

    *

    Grillezett zellermártás dióval & magyar szarvasgomba


  • A közvetítés további bejegyzései:
Új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
Érdekességek