Mindenki a négy napos Dolce & Gabbana buliról beszél

Annak ellenére, hogy a Dolce & Gabbana főhadiszállása Milánóban van, a szicíliai tervezőpáros jó ideje nagy rajongója Nápolynak és környékének, így már hónapokkal ezelőtt beharangozták, hogy a romantikus városban ünneplik majd a luxusmárka 30. évfordulóját és mutatják 2016-os őszi Alta Moda kollekciójukat. A hajtás után mutatjuk, hogy milyen volt több napos buli, amiről közel 6000 poszt született az Instagramon.

Dél-Olaszország legnagyobb városába, a közel egymillió lakost számláló Nápolyba rengeteg divatszakember és híresség érkezett a hétvégén. Az 1934-es születésű Sophia Loren volt a nem mindennapi rendezvény egyik díszvendége.

A bemutatót egyébként a San Gregorio Armeno templom előtti téren tartották meg. A 16. században épült templomot az egyik legjelentősebb barokk nápolyi épületként tartják számon. A templom utcájában számos kézműves bolt és hagyományos szuvenírkészítő üzlet található, ezek mindegyikében árultak a hétvégén Domenico Dolce & Stefano Gabbana figurát is.

Az eseményen, amit tavaly Caprin tartottak, természetesen megjelent a japán Vogue szerkesztője, az olasz származású Anna Dello Russo is.

After @dolcegabbana Alta Moda with the boys #fashiontomax photo by @rorphoto @fashiontomax

Una foto publicada por Anna Dello Russo (@anna_dello_russo) el

A látványos kollekció olyan jellegzetes olasz témákat dolgozott fel, mint a vallás, a foci és evés szeretete.

#dolceandgabbana celebrates #sophialoren and #naples ** #catwalk #dolce #gabbana #fashion

Una foto publicada por ModaRush (@modarush) el

Szerettük az eklektikus nyomatokat és a míves fejdíszeket.

A piece of art by @dolcegabbana #AltaModa show in Naples, Italy; shot by @senatusnet The picture not only represents fashion but volumes of heritage and cultural significance held by Italy for centuries. A beautiful Venetian print and bejeweled coutures with richly crafted Central Asian-like headpieces. * #fashion #style #trend #lifestyle #blog #fashioneditor #Pakistan #Newyork #Milan #Paris #London #Italy #International #insta #instagram #voguegram #stylogram #fashionshow #fashionweek #runway #magazine #fashionmagazine #fashionblogger #theconnoisseurspk #Dglovesnaples #altamoda #naples #hautecouture #napoli *******

Una foto publicada por The Connoisseurs PK (@theconnoisseurspk) el

A helyieket is bevonták az esemény népszerűsítésébe.

#D&G #AltaModa #advertising #campaign in #Naples #FW16/17 by #FrancoPagetti #DGLovesNaples #ontherunaway #spaccanapoli ****

Una foto publicada por Mariagrazia Petito Di Leo (@mpetitodileo) el

Nápolyban mutatták be az Alta Sartoria néven futó férfi kollekciót is.

 A Telegraph.co.uk információi szerint annak ellenére, hogy Nápoly nem éppen a jó közbiztonságáról ismert a turisták körében, több mint 400 kiemelt, milliomos Dolce & Gabbana vásárló nézte meg a több mint 100 darabos kollekciót felvonultató showt.

„Megkérdeztük Sophiát, hogy ő hol mutatná be ezt a kollekciót és azonnal rávágta, hogy Nápolyban” – magyarázza Domenico Dolce a helyszín kiválasztásáról.

#DolceAndGabbana * #AltaModa * #AW1617 #Italy ** #PLFK

Una foto publicada por Peace Love Fashion Khi (@peacelovefashionkhi) el

A Chanelhez hasonlóan a Dolce & Gabbana sem hagyta ki az autónyomatos ruhákat a szezonban.

Volt tánci-tánci és mambo italiano reggelig.

Stílusosan tüzijétákkal zárták a négy napos eseményt.

Fireworks... **#DGLovesNaples #Naples #PalazzoDonnAnna #BagnoElena

Un vídeo publicado por Genny Cozzolino (@genny1494) el

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek