És ezt 14 tányérra kell kitálalniuk. A tál fele kötelezően zöldség és gyümölcs.
És ezt 14 tányérra kell kitálalniuk. A tál fele kötelezően zöldség és gyümölcs.
Antonio Ivanov mindössze 22 éves, de máris ő képviseli Bulgáriát a döntőben. A Pure-étteremlánctól érkezett és ő is kedden főzte le a menüjét. Nézze meg, hogyan alkot:
a Rákóczi-túróshoz, leveszöldség feldarabolva, pirul a hagyma a leves és a paprikás csirke alá. Remekül állunk, úgy érzem.
és persze neje is. Ezek pedig a kaméleonok, akiket azért bír a versenyző, mert azok akkor boldogok, ha a gazdi nincs otthon. Derül ki az interjúból, amit Jókuti András készített a blogjára.
A vákuumcsomagolóját nem engedték a konyhatérben elhelyezni, ezért folyamatosan hátra kell mennie, ami hadd ne mondjam mennyi időt vesz el, és a gondosan felépített koreográfia is borulhat.
Kövesse élőben a versenyt a képeinken keresztül is!
A norvégok már ötször nyertek, az előző Bocuse d'Oron is ők végeztek az élen. De ha nem az elsők, akkor is valahol az élen szoktak végezni, úgyhogy nagy a nyomás Christopher William Davidsenen, a Sostrene Karsen szakácsán, bár ő pont nem az a típus, aki egy ilyen versenyt túl stresszelne.
Nem izgul, és ez nagyon sokat számít a verseny során.
mindössze 6000 euróból készültek fel a versenyre. Viszonyításképp az északi nemzeteknek ez a napidíja.
Kevin Micheli még csak 25 éves, ennek ellenére főzött már a 2 Michelin-csillagos Landhaus Bacher. Jelenleg a St.Gallen Hotel Congress Spat képviseli.
A turbolya. Ezt a fűszert kell belekomponálni a halételekbe a versenyzőknek. Kedden a tárkony volt a titkos fűszer, az legalább a legtöbb háztartásban megtalálható. Lefogadom, ha a kedvenc sarki boltomba turbolyát kérnék, az energiaitalokhoz irányítanának.
míg korábban a tűzhely volt a főszereplő, addigra ma a gőzpároló, a thermomixer, a vákumzacskó és a sütő került előtérbe.
Izland kedden versenyzett, Viktor Örn Andrésson képviselte az országot, aki 2005-ben és 2007-ben is részt vett a versenyen, igaz akkor commis-ként segítette a csapatot. A Radisson Blu Saga Grillid éttermében kezdte, majd francia Michellin csillagos étteremben dolgozott, aztán a Domoban Reykjavikban, 2015-ig pedig a Blue Lagoon nevű luxus spa-ban lehetett két kényeztető masszázs között enni a fogásait.
pihenni kell a hűtőben, úgyhogy a hagyma után neki is látok, aztán pedig jön a leveszöldség.
Vagyis elkezdődtek az izgalmak!
A nyolcas boxban főz, a lelátótól jobbra kapott helyet.
A holland is a ragasztást választotta
Ki sem tudom mondani. Olyan kis kerek dolog volt a tányéron, meg mindenféle tengeri herkentyű. tegnap láttam a tévében. De a sütik biztos finomak lesznek - mondja a szomszédasszony.
Három csík húst ragasztott össze. Ha ez nem lenne elég, húsmérő kapszulát használ, amit a hús közepébe rejtve pontosan mutatja meg a hőmérsékletet. Természetesen teljesen legális a használata.
Széll Tamás órája nem indult el, aztán ugrott egy nagyot, és máris értékes másodpercek teltek el. Mi lesz itt később?M
pedig még lesz öt feszült órája.
a tárkony volt. Ezt kellett belekomponálni az ételbe.
én is elkezdek felaprítani három nagy fej hagymát, egy megy a levesbe, kettő a paprikás csirke alá. Drukkoljanak!
A magyar szurkolók üdvrivalgását a Hungexpo másik végén található sajtóközpontban is lehetett hallani.
még csak 24 éves Giovanna Grossi, 5 éve dolgozik séfként, és lenyűgözte az a hihetetlen támogatás amit az európaiak kapnak.
A magyar csapat boxát is átnézték, minden tálcát ellenőriztek. Végül a vákuumozó gépet ki kellett rakni a boxból, de a használatot engedélyezték.
pedig Széll Tamás és csapatának még van 12 perce a kezdésig. A nyolcas állást kell figyelni a mai nap folyamán!
de ez egy ilyen műfaj, itt nincs lehetőség improvizálni.
aki kabalaállatát is magával hozta. Remélem, nem főzte meg a szarvas helyett.
Konyha 1 Hollandia
Konyha 2 Olaszország
Konyha 3 Oroszország
Konyha 4 Svájc
Konyha 5 Horvátország
Konyha 6 Franciaország
Konyha 7 Belgium
Konyha 8 Magyarország
Konyha 9 Dánia
Konyha 10 Svédország