Hat órakor következik az eredményhirdetés, addig kell drukkolni.
Idén Budapesten tartják a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének európai döntőjét, ahol 20 ország verseng egymással.
Magyarországot Széll Tamás képviseli a versenyben, segítője Szabó Kevin.
A döntő alapanyagai a gímszarvas borjú, a kecsege és kaviárja.
Szakkommentátorunk Varga István, aki szerzett érmet szakácsvilágbajnokságon és szakácsolimpián egyaránt, ő is segít majd, hogy semmiről ne maradjunk le.
cseréltek edzőt.Kevin Micheli mellett Moses Ceylan állt a boxban. Micheli és Ceylan egyébként kollégák, mindketten az Einsteinben dolgoznak, St.Gallenben. A korábbi edző Thomas Dorfer a csapat gasztronómiai irányítója maradt. Az indoklás szerint Ceylan éjjel-nappal gyakorolt Michelivel, ezért jobban tud neki segíteni, mint korábbi edzője.
Jövőre Lyonban a világdöntőn 24 ország versenyez majd. A továbbjutó európaiak mellett öt az ázsiai-csendes óceáni térségből, három pedig Dél-Amerikából. Két országot egyéni nevezések alapján juttatnak a döntőbe, másik kettő pedig a rendezők meghívására vehet részt.
Az új legnagyobb érték a konnektor. Aki talál egy árva konnektort, az azonnal ráveti magát telefont tölteni, a többiek zombi szerűen bolyonganak vezetékekkel. Aki feladta a küzdelmet, az borozik.
Giovanna Grossi nyerte a Bocuse d'Or latin-amerikai döntőjét, így Brazília már biztos, hogy ott lesz 2017-ben Lyonban. A második Uruguay lett, a séf Jessika Toni, a harmadik helyet pedig a guatemalai csapat nyerte Marcos Jose Saenz Gonzalez vezetésével. Ez a három ország utazik Lyonba.
40 a tálalásért, további 20 pont pedig az eredetiségért és a földrajzi jellegzetességek kihangsúlyozásáért. Ez kóstoló zsüritagonként maximum 80 pont. További 20 pontot oszthat ki a konyhai zsűri, tízet a takarékos anyaghasználatért és a pazarlás mellőzéséért, másik tízet pedig a munka tisztaságáért. Így összesen 100 pontot oszt ki a zsűri.
Nem úgy megy ez, hogy most mindenki elvonul húsos tálat meg halakat enni. Most jön a mosogatás meg a takarítás. Ez is beleszámít a végeredménybe, szóval nem lehet olyan tessék-lássék munkát végezni, itt suvickolni kell.
a Bocuse világdöntők történetében alighanem az amerikai Gavin Kaysen volt 2007-ben, aki húsos táljának felrakása során döbbent rá, hogy az egyik mosogatófiú tévedésből megette két köretét is, amelyekről azt hitte, hogy visszaküldött tételek. Kaysen 14. lett.
ők a hazai csapat, a világdöntő mindig Lyonban van. Norvégia pedig ötször volt a legjobb. A legeredményesebb versenyző viszont a dán Rasmus Kofoed - aki Széll Tamás munkáját is segítette a felkészülés során. Kofoed volt az első, aki többszörös érmes lett, 2005-ben bronz, 2007-ben ezüst, míg 2011-ben végül bekaszálta az aranyat is.
a verseny jelenlegi formájában, azt pedig, hogy hatalmas buli is lett belőle az 1997-es verseny mexikói csapatának köszönhető, akik egy mariachi bandával erősítették saját közönségüket.
Szakadt ki az egyik magyar szurkolóból, mikor meglátta Széll Tamás halas tálját. Nagyon figyeltünk, a zsűri egyik tagja megnyalta a szája szélét, ez határozottan jó jel. A szurkolók megőrültek, kicsivel odébb csak visszafogottan örömködtek és fotózták a kivetítőt.
A belga Bocuse d'Or Facebookján találtuk meg az ajánlatot a rajongóknak: 659 euró, azaz nagyjából 220 ezer forintba kerül nekik az, hogy hétfőtől csütörtökig Budapesten izguljanak. Ebben a repülőjegy van benne, a szállás a 4 csillagos Palazzo Zichy-ben, transzfer a rendezvény és a szálloda, valamint a reptér között, valamint hétfőn egy vacsora a Spoon állóhajón. Mi meg tök ingyen közvetítünk. Igazán szívesen!
2014-ben szerepelt először a versenyen Törökország, akkor még nem sikerült a legjobbak közé jutni, de Mutlu Sevket Yilmaz a Seasons étteremből most már az európai döntőben mutathatja meg, mit is tud.