Egy jól megrakott zöldséges grillszendviccsel bizony nem csak a vegák laknak jól. Elég egy serpenyőt előkapni hozzá, és pár perc alatt el is készül a szuper ebédünk.
Katuci
Használhat hozzá halloumi sajtot, de ha ránk hallgat, a jó kis magyar gomolya is tökéletes hozzá, sőt!!! Ha bizonytalan benne, melyiket vegye, grillsajt tesztünket itt találja.
Hozzávalók (szendvicsenként):
6 szelet padlizsán
4 szelet gomolya vagy halloumi sajt (kb. 7-8 dkg)
3 koktélparadicsom
hagyma ízlés szerint
1 nagy marék ruccola
1 teáskanál majonéz (akár kedvenc zöld fűszerünkkel ízesítve)
zsemle
olívaolaj
só, bors
- Egy (grill)serpenyőt felforrósítunk.
- Ameddig melegszik, a padlizsánt vékonyan felszeleteljük, egymás mellé fektetjük, és meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal. Ha felmelegedett a serpenyő, szépen belehelyezzük őket. Mindkét oldalukat alaposan meggrillezzük.
- Ha végeztünk a padlizsánnal, megborsozzuk mindkét oldalát, illetve egy pici sót is kaphat, de vigyázzunk, mert a sajt elég sós lehet. Érdemes pár csepp citromlevet is facsarni rá.
- A sajtszeleteket is megsütjük, majd tányérra szedjük. A serpenyőben átmelegítjük a félbevágott zsemlét, megkenjük az ízesített majonézzel, végül belehalmozzuk a grillezett és nyers finomságokat.
Katuci