Nézze meg a világ 10 legdivatosabb hercegnőjét!

Míg a testszínű L.K. Bennett cipőket és krémszínű Alexander McQueen ruhákat favorizáló Katalin hercegné általában a királyi dress code szerint alakítja ruhatárát, addig más hercegnők könnyedén felrúgják az elavuló szabályokat, így egyre merészebb és sikkesebb összeállításokban jelennek meg a puccos társadalmi eseményeken, sőt, a divatheteken is szívesen parádéznak. A Daily Mail segítségével összeállítottunk egy listát a legtrendibb hercegnőkről – nézze meg a hajtás után, hogyan öltözik a thai, a svéd vagy éppen a japán a hercegnő!

Thaiföld: Sirivannavari Nariratana hercegnő

A thai koronaherceg 1987-ben született csinos lánya annyira menő, hogy nemrég a világ legtehetősebb és legszebb embereit számon tartó Forbes magazin őt is beválasztotta a húsz legbefolyásosabb királyi leszármazott közé. A kifogástalan ízléssel bíró hercegnő természetesen a divatvilágban is otthon van, 2007-ben Pierre Balmainnal debütált a párizsi divathéten, de ugyanebben az évben a Bangkok Fashion Weeken is felvonultatta kollekcióját, melyet elmondása szerint a nagymamája és az ő stílusa ihletett.

Az Angliában felnőtt hercegnő nagy rajongója a szemet gyönyörködtető nyomatoknak, az élénk színeknek és a hetvenes évek stílusvilágának, de nem lepődtünk meg azon sem, hogy a Diort, a Chanelt és a Jean Paul Gaultiert szokta megemlíteni a kedvenc divatházai között. A hercegnőnek nemcsak a ruhatára irigylésreméltó, de a cipősszekrénye is felvehetné a versenyt Carrie Bradshaw-éval, ugyanis előszeretettel lép utcára Christian Louboutin és Valentino lábbelijeiben.

Amikor pedig nem luxusruhákban pózolgat, akkor tollasozik, ami annyira jól megy neki, hogy ebben a sportágban ő képviselte Thaiföldet a Fülöp Szigeteken megrendezetett Ázsiai Játékokon 2005-ben. A hercegnő aranyéremmel tért haza a rendezvényről. Amennyiben érdekli az egyébként konzervatív thai királyi család, ide kattintva az Instagramon követheti mindennapjaikat.

Németország: Elisabeth von Thurn und Taxis hercegnő

A csinos, gazdag, karcsú és szőke előkelőség nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy fotót posztolt Instagramjára egy hajléktalan nőről, aki éppen a Vogue-ot olvassa a dobozokból összetákolt fekhelyén. A Londonban élő, Vogue szerkesztőként dolgozó hercegnő a negatív kommentek hatására törölte az ízléstelen posztot, bár megjegyezte, hogy nem érti, mi olyan felháborító rajta.

Az ellentmondásos eset ellenére a 33 éves Von Thurn und Taxis rendszeres szereplője az olyan meghatározó magazinoknak, mint a Tatler vagy a Vanity Fair, ahogy gyakran kapják lencsevégre a világ legelismertebb divattervezőivel is, akikkel állítólag valóban baráti kapcsolatot tart fent. A gúnynevén csak TNT-ként ismert előkelőség egyébként nagy rajongója a fehér blúzoknak, a kacér szoknyáknak és a játékos nyomatoknak, de természetesen nem veti meg a méregdrága luxustáskákat és cipőket sem.

Görögország és Dánia: Tatiana hercegnő

A 34 éves, venezuelai születésű, de Svájcban felnőtt Tatiana Blatnik Diana Von Furstenbergnél dolgozott, de otthagyta karrierjét, hogy hozzámenjen II. Konstantin görög király és Annamária királyné (született Anna-Mária Dagmar Ingrid dán hercegnő) fiához, Miklós herceghez. „A hangulatomhoz megfelelően öltözködöm, nem igazán követem a trendeket” – mondta a maszkulin stílust kedvelő szőke hercegnő, aki előszeretettel visel klasszikus szabású, nőies palazzo nadrágot, de ha estélyi ruháról van szó, akkor általában hazája egyik legismertebb divattervezőjétől, Carolina Herrera kollekciójából választ a legszívesebben.

Egyesült Királyság: Beatrix és Eugénia yorki hercegnők

A 25 valamint 26 éves hercegnők András yorki herceg és Sára yorki hercegné gyermekei. Bár II. Erzsébet brit királynő unokái igyekeznek megfelelni a királyi család által előírt szigorú protokollnak, azért szeretik, ha a koruknak megfelelően öltözködhetnek, így nemcsak mókás kalapokban és drága ékszerekben kapják őket lencsevégre, hanem például olyan megfizethetőbb márkák kreációiban is, mint a Topshop vagy az Urban Outfitters. A testvérpár nagy rajongója a Cambridge-i hercegné által is preferált Roksanda Illincic munkásságának, de kedvelik a görög származású dizájner, Mary Katrantzou merész nyomataival ellátott ruhadarabokat is.

Szaúd-Arábia: Deena Al-Juhani Abdulaziz hercegnő

A jelenleg New Yorkban élő hercegnő Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban nyitotta meg butikhálózata, a D'NA első üzletét, ahol olyan divatházak kollekciót lehet megvásárolni, mint a Calvin Klein, az Alexander Wang, a Giambattista Valli, az Altuzarra vagy a Rodarte. Ennek tudatában semmi meglepő nincs abban, hogy a keleti és a nyugati világban is otthonosan mozgó hercegnő esküvői ruháját Azzedine Alaïa tervezte, a férjhez menős cipőért pedig Christian Louboutin felelt.

A modern hercegnő gyakori vendége a nemzetközi divateseményeknek, ahogy a Vogue is szívesen ad hírt a divatvilágban végzett munkásságáról. Stílusára a bő szabásvonalak, minőségi anyagok használata és az egymástól elütő kiegészítők használata a jellemző.

Jordánia: Firyal hercegnő

A hetvenéves előkelőség akár két évtizedet is letagadhatna korából, ami egyesek szerint annak is betudható, hogy vagyonokat költ szépségápolási termékekre és beavatkozásokra. A kifinomult eleganciát követő hercegnő amellett, hogy szinte minden évben felkerül valamelyik „Legjobban öltözött” listára, még filantrópként, UNESCO jószolgálati nagykövetként is ismert az elit köreiben, előszeretettel támogat innovatív orvosi kutatásokat és sokat áldoz a gyermekek oktatására, valamint a világörökség védelmét segítő programokra is. 2009-ben élettársa, Lionel Pincus fiai indítottak ellene pert, melyben okirathamisítással vádolták, de rosszallásukat fejezték ki azért is, hogy a hercegnő képes akár egymillió dollárt is elszórni havonta apjuk vagyonából.

Japán: Maszako hercegnő

Az 1963-ban született hercegnőt többen a „japán Dianaként” emlegették hazájában, ami annak is betudható, hogy a japánok azt remélték, hogy a Harvardon tanult előkelőség valamelyest puhít majd a konzervatív császári udvar hagyományain, de hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ez mégsem olyan egyszerű feladat.

A hercegnő 1993-ban ment hozzá Naruhito herceghez és bár előtte ruhatárát a modern, lázadóbb ruhadarabok jellemezték, a nagy napon mégis egy hagyományos menyasszonyi kimonóban állt az oltár elé. A 14 kilós menyasszonyi ruha állítólag 100 ezer dollárjába került a családnak. A javarészt visszavonultan élő hercegnő ruhásszekrényében monokróm kosztümök, térdig érő fekete szoknyák és elegáns kalapok találhatóak.

Monaco: Charlene hercegnő

„Grace Kelly remek kapcsolatot alakított ki Monaco és a filmvilág között, én egy hasonlóan erős köteléket szeretnék létrehozni Monaco és a divatvilág között” – mondta a dél-afrikai úszónő, olimpikon, aki 2011 júliusában ment hozzá II. Albert monacói herceghez. A 37 éves előkelőség nemcsak a luxusruhákba szeretett bele, de erős barátságot ápol azok tervezőivel is, például Stella McCartneyval, Ralph Laurennel, Karl Lagerfelddel és Valentinóval. A hercegnő nagy rajongója a klasszikus fazonú ruhadaraboknak, de azért a kísérletezéstől sem riad vissza, így gyakran látni extrémebb ruhakölteményekben is a puccos rendezvényeken.

Svédország: Sofia hercegnő

Az egyik legsármosabb európai előkelőségként számon tartott Károly Fülöp alig pár hónapja vette nőül Sofia Hellqvistet, aki a hercegnői cím előtt jógaoktatóként, majd pincérnőként dolgozott. A frigyet természetesen sokan nem nézték jó szemmel, főleg amikor kiderült, hogy a 30 éves hercegnőjelölt erotikus magazinokban szerepelt, sőt részt vett a svéd Éden Hotel című valóságshowban is. Hellqvist rajong Katalin hercegné elegáns stílusáért, előszeretettel hordja olyan svéd tervezők kreációit, mint Viktoria Chan vagy Ida Sjöstedt, de a spanyol Letícia királynéhoz hasonlóan szívesen tér be a megfizethetőbb árkategóriába tartozó Zarába is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra