Egyszerű, percek alatt elkészülő nyári étel. Villámpácot készítünk egy kevés bazsalikompesztóból és olívaolajból, ebbe kerülnek a rákok egy időre, aztán már csak nyársra kell húzni őket, és mehet a grillre.
Nyugodtan sütheti grillserpenyőben is a nyársakat, amit aztán egy pillanat alatt el lehet mosni.
Sőt, akár csirkemellcsíkokkal is kipróbálhatja.
Hozzávalók:
25 dkg fagyasztott vagy friss garnéla
2-3 evőkanál pesztó (bazsalikomos, de akár szárított paradicsomos is lehet)
5-6 evőkanál olívaolaj
- A pesztót és az olívaolajat elkeverjük egy tálban.
- A (felengedett és) leöblített rákot beletesszük minimum egy órára.
- Bambusznyársakra húzzuk a garnélákat (azonos méretűek kerüljenek egy pálcára).
- A grillt vagy a serpenyőt felforrósítjuk, és szépen elhelyezzük benne a pálcikákat. Oldalanként 2-3 percig grillezzük, a rákok méretétől függően. Azonnal tálaljuk friss salátával és citrommal.