15 méter selyemből készült Cate Blanchett ruhája

Vasárnap este egyértelműen Cate Blanchett vitte a prímet Cannes-i vörösszőnyegen: a színésznő a Carol premierjére érkezett különleges estélyiben – írja a Daily Mail. Blanchett-nek elvileg egy Armani estélyiben kellett volna megjelennie, de amikor meglátta Giles Deacon galaxisos ruháját, azonnal döntött: "Ezt akarom felvenni, egyszerűen csodás" – mondta a lap szerint barátainak a színésznő.

A hatalmas, érdekesen nyomtatott ruha Deacon 2015-ös őszi-téli kollekciójából való, öt napig tartott az elkészítése, melyen egy egész csapat dolgozott: szabók, mintázók, varrónők. "A fűző nyomott mintás bársony, míg a szoknyarész mintás selyemorganza és gazar-selyem keveréke" – mondta a Daily Mailnek a Giles szóvivője. Több mint 15 méter anyag kellett a ruha elkészítéséhez, az uszálya 30 centi hosszú. A Giles őszi-téli kollekcióját az 1673-ban Chelsea botanikus kert inspirálta, akkori, XVII. századi formájában, és azok a nők, akik akkoriban ott sétálhattak. A Central Saint Martins-en végző tervező azt nyilatkozta korábban, hogy ez az inspirációs forrás segített neki a nőiesség vad, sötétebb oldalának megjelenítésében. "Nagyon békés és romantikus hely, de van egy sötét aspektusa is. Kicsit tündérmesés" – mondta korábban Deacon, aki a tradicionális technikákat előszeretettel keveri modernekkel, a hagyományos anyagokat futurisztikus printekkel.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.