Csak a combokat kell megpirítani, az újkrumplit előfőzni, néhány zöldséget felszeletelni, és minden mehet a tepsibe. Több munkánk nincs is vele, a sikere pedig garantált.
Katuci
Szeretjük, hogy ízes, és a körettel sem kell külön időt töltenünk.
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
1 kg újkrumpli
50 dkg gomba
3 nagy fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 paprika
6-8 szem koktélparadicsom
½ dl fehérbor
só, bors,
olaj
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az újkrumpli vékony héját lekaparjuk, sós vízben majdnem készre főzzük. Ha nagyobb példányaink vannak, nyugodtan vágjuk össze.
- A combokat megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk, sózzuk-borsozzuk őket.
- Serpenyőben kevés olajat hevítünk, elősütjük benne a csirkecombokat, hogy jó ropogós legyen a bőrük. Először a bőrös oldalukkal lefelé süssük. A húsokat átszedjük egy nagy tepsibe. A serpenyőben visszamaradt ízes darabokat egy kevés fehérborral feloldjuk, ez is mehet a tepsibe.
- A megtisztított gombákat és hagymákat négybe vágjuk, a paradicsomokat félbe, a paprikát felkarikázzuk. Az újkrumplit leszűrjük. Minden zöldség mehet a húsok közé. A tetejére préseljük a fokhagymagerezdeket, sózzuk és borsozzuk még egyszer. Egy nagyon pici fehérbor vagy víz még mehet alá, de nem kell sok.
- Nagyjából 50 perc alatt elkészül a forró sütőben.
Katuci