Sajtos makaróni - ezt mindenki szeretni fogja

Olvasási idő kb. 1 perc

Az egyik legegyszerűbb tészta, ami mellé jól esik egy kis saláta - ha már elmúltunk öt évesek. Kiadós, nem diétás, de erre úgysem számít senki, amikor tésztát főz.

sajtos makaroni kép
Katuci

Aki szeretné, nyugodtan keverhet még hozzá sonkát, gombát vagy épp újhagymát, én a legegyszerűbb verziót írom le, amit még a világ legfinnyásabb gyerekei is hajlandóak megenni. A mac'n'cheese nem véletlenül ikonikus fogás az északamerikai kontinens kiskorú lakói számára.

Hozzávalók:

20 dkg makaróni
20 dkg cheddar sajt (bármilyen sajt megteszi, használjuk, amit szeretünk)
25 dkg mascarpone
2 tojássárgája
1 dl zsíros tejszín
só, bors
kevés olaj

  1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük a dobozon található utasítás szerint. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
  2. Közben a krémsajtot, a tejszínt és a tojássárgájákat sózzuk és borsozzuk, majd botmixerrel összekeverjük. A sajtot lereszeljük.
  3. A megfőtt makarónit leszűrjük, ráöntjük a szószt,majd a reszelt sajtot, és jól összekeverjük.
  4. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk, átszedjük bele a tésztát, és a forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Salátával tálaljuk.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek