Ha nehéz megetetni a gyerekkel a zöldséget, vagy csak egyszerűen néha lecserélnénk a húst valami másra, érdemes zöldségburgereket készíteni. A fasírt külseje ropogós, a belseje finom puha. A sütőtökhöz rozmaring és zsálya dukál, a fokhagymától és a hagymától pedig eszméletlenül ízletes lesz.
Hozzávalók:
1 közepes méretű sütőtök (40 dkg sült tökpüré)
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
10 levél zsálya
5 levél rozmaring + 1 ág
1 kisebb csokor petrezselyem
1 tojás ½ zsemle
1 evőkanál olaj (pl. tökmagolaj)
só, bors
fekete szezámmag (elhagyható)
egyéb burgerösszetevők, mint zsemle, szósz (pl házi ketchup), rukkola,
- A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk. Tepsire tesszük, rápréseljük a fokhagymát, mellérakjuk a feldarabolt hagymát, sózzuk és borsozzuk, hozzáadunk egy ág rozmaringot és a zsályaleveleket. 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
- A fűszereket leszedjük a tökről, pépesítjük a hagymával. Ha sótlan, még megsózzuk. A pürét összedolgozzuk a fél ledarált zsemlével, a tojással, a tökmagolajjal és a petrezselyemmel és az 5 levél finomra aprított rozmaringgal.
- A masszából pogácsákat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ha van, megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. (A házi ketchup és a ruccola nagyon jól kiegészíti a zsemlében.)
Büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legszélesebb borválasztékával várhatjuk Önöket! Áruházaink polcain az ismert magyar pincészetek népszerű borai mellett számos borkülönlegességgel is találkozhat. Célunk, hogy borkínálatunk minden eleme valóban a legjobb ár-érték arányt tükrözze