A kétezres évek elejének legnépszerűbb sütije ma már csak szégyenlősen szomorkodik a legtöbb receptes oldalon, kivéve, ha cupcake-nek öltöztetik fel, mint Hamupipőkét a bálra. Pedig egy jó muffin mindig kihúz a bajból, ha hirtelen kell valami édességet varázsolni, akár egy nagy bögre tej mellé uzsonnára.
Ha pedig valami ünnepélyesebb alkalom miatt mégis a báliruhás Hamupipőkére szavazunk, itt van pár ötlet.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 tk. vaníliakivonat vagy 1 vaníliáscukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 nagyobb tojás
- 1 dl tej
- 10 dkg túró
- 15 dkg áfonya
Elkészítés:
1. Az első három hozzávalót elkeverjük, a sütőt 190 fokra előmelegítjük.
2. Összekeverjük a többi hozzávalót, majd hozzáforgatjuk a gyümölcsöt a lisztes keverékhez, óvatosan, hogy az áfonyák ne sérüljenek.
3. A 12 adagos tepsi mélyedéseit muffinpapírral béleljük, kiadagoljuk bele a tésztát, és kb. 20 perc alatt – félidőtől alufóliával takarva – megsütjük.