Imádjuk a palacsintát. Azt nem állítanám, hogy képes lennék reggelire is megsütni, de ebédre bármikor! Vegyesen készítek hagyományos vékonyat, és aprócska pufók amerikai palacsintákat. Gyakran kerül bele áfonya vagy alma, de ezúttal csak néhány banán árválkodott a hűtőben.
Az eredmény nagyon tetszett, a banán jó barátja a palacsintának. Igazi hedonisták pedig ne csak magában vagy porcukorral fogyasszák, hanem kanalazzanak közé egy kis nutellát, vagy csokipudingot. Egy aranyszabály viszont van: ezt a palacsintát csak melegen együk!
Hozzávalók:
2 tojás
2 közepes méretű banán
5 dkg nádcukor
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
3 dl tej
1 teáskanál vanília-kivonat
1 teáskanál fahéj
olaj a sütéshez
- Botmixer segítségével pürésítjük a banánt, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a fűszereket és a tej felét. Tovább keverjük a botmixerrel.
- Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, tovább keverjük.
- Végül felöntjük a maradék tejjel, és csomómentesre dolgozzuk.
- Kevés olajat hevítünk a palacsintasütőben, egy evőkanállal négy kis adag tésztát szedünk a serpenyőbe. Közepes lángon sütjük, óvatosan megfordítjuk, és a másik felét is készre sütjük.