A juhtúrós sajtos rúd általában még az előtt elfogy, hogy kihűlne. Harminc perc alatt tuti kész van, és a négy tepsinyi adag körülbelül 1500 forintból kijön. Kell ennél több?! Ha nem szereti a juhtúrót, készítse el a másik receptet. Azzal is csak egy baj van: túl hamar elfogy.
A sajtos rúd az egyik kedvenc, és egyben az egyik leghizlalóbb „tévékorcsolyám”. Bármennyit el lehet belőle ropogtatni, főleg még melegen, amikor szétomlik a szájban. Itt van két recept, amit bárki könnyedén el tud készíteni bármilyen gyakorlat nélkül, és a hatás garantáltan nem marad el! Mindenki imádni fogja az igyekezetét, aki éppen nem fogyókúrázik.
A juhtúrós sajtos rúd
Hozzávalók
- 70 dkg félfogós liszt
- 3 dl tejföl
- 20 dkg juhtúró
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg kókuszvaj/ 30 dkg vaj
- két teáskanál só
- füstölt sajt (opcionális)
A tetejére
- két tojás a kenéshez
- füstölt sajt
- köménymag (én római köményt használtam, de a sima is tökéletes)
Az egyszerűbb változat
Hozzávalók
- 30 dkg sajt
- 40 dkg liszt
- 20-25 dkg kókuszvaj/ 30 dkg margarin
- egy teáskanál só
- köménymag (sima vagy római kömény is lehet)
- tojás a kenéshez
1. Gyúrja össze a lisztet a kókuszvajjal és a sajt felével. Ezután tegye bele a sót és a köménymagot, és addig gyúrja ameddig össze nem áll a tészta.
2. Pihentetés nélkül nyújtsa ki körülbelül egy ujjnyi vastagságúra, és kenje meg a tetejét a felvert tojással.
3. Szórja rá a maradék sajtot, majd éles késsel/derelyevágóval/pizzavágóval vágjon tetszés szerinti csíkokat belőle.
4. Ezt is előmelegített sütőbe kell tenni és 180-200 fokon készre sütni. Akkor jó, amikor már szép arany színű a teteje. Az idő sütőnként változó. lehet 10, de akár 20 perc is.
Ebből a mennyiségből körülbelül két közepes tepsi sajtos rúd lesz. Ennek a tésztája kicsit "kenyérszerűbb", hasonlít ahhoz, mintha sajtos melegszendvicset enne csíkokra vágva, de hát ki mondja, hogy az nem jó?!