Ezen a héten olyan egyszerűen elkészíthető ételeket mutatunk be, amelyek egészségesek, és nyugodt szívvel ajánljuk bárkinek. Most az olasz Bruschetta Andalúz változatát készítettük el. A hagyományos is nagyon finom, de a dél-spanyolországi változata különlegesebb, gazdaságosabb és egyszerűbb a szervírozása is. Kicsit talán macerásabb elkészíteni, de ezt a változatot hétköznap is eheti, mert nem fog a fokhagymától bűzleni. Ráadásul ennél a megoldásnál még az is szuper, hogy sokkal kevesebb olajat kell hozzá felhasználni mint a testvérénél, tehát egészségesebb is.
Amire szüksége lesz
- kifli vagy bagett felkarikázva
- öt-nyolc paradicsom
- oregánó
- friss bazsalikom
- fokhagyma
- egy kevés só
- kókuszolaj
Először tisztítsa meg a fokhagymákat és nagyon kevés kókuszolajon kezdje el pirítani. Amikor aranysárga, tegye rá a felszeletelt paradicsomokat (körülbelül a meglévő mennyiség felét) és éppen annyi vizet, hogy ne égjen meg a fokhagyma. Fedő alatt addig párolja ameddig szét nem esnek a paradicsomok, majd adjon hozzá két csipet morzsolt oregnót és három-négy nagyobb levelű friss bazsalikomot és az egészet rottyantsa össze. Ezután vegye le a tűzről és turmixolja össze az egészet egy kézi-mixerrel és tegye ki a teraszra, ablakba hűlni. Amíg a paradicsomszósz hűl, vágja apró kockákra a maradék paradicsomot és keverje össze a szintén aprított bazsalikommal és a morzsolt oregánóval. Amikor a szósz kihűlt, keverje bele a kockázott paradicsomot, borsot és sót. Tálaláskor kanalazza a paradicsomot pirított bagettre vagy kiflire és díszítse friss bazsalikommal.
Tápanyagtartalom egy adagban | |
Kalória | 112,00 kcal |
Fehérje | 2,70 g |
Zsír | 4,30 g |
Szénhidrát | 15,30 g |
Koleszterin | 0,00 mg |
Rost | 2,00 g |
C-vitamin | 8,00 mg |
Kalcium | 46,00 mg |
Vas | 1,10 mg |
Nátrium | 141,00 mg |
Az Alapkonyha eheti receptjei a Sanofi közreműködésével készültek.