Makánytól a USE-ig: melyik magyar tervező ruhája a legjobb 2.0?

Olvasási idő kb. 5 perc

Összeszedtük a magyar tervezők őszi ruhái közül azokat, melyek nekünk legjobban tetszenek, és most önön a sor, szavazza meg az abszolút győztest! A két részes cikk második felében az M betűs Makány Mártától az U betűs USE-ig nézzük a tervezőket: viszonylag könnyű dolgunk volt, mert majd' mindenki felvonultatta ruháit a Fashion Days-en, vagy – a nyári kollekciók mellett – az egy napos Fashion Weeken. Aki mégsem, attól katalógusfotót választottunk, vagy Facebookján néztünk körül. A hajtás után következik újabb nyolc tervező két-két őszi-téli szettje: ha jól megnézte a galériát, szavazzon: Szegedi Kata ruhái, Sármán Nóra csipkéje, vagy valaki más munkája tetszik önnek legjobban?

Makány Márta

Makányról körülbelül akkor írtunk utoljára, mikor bevásárlószatyrot tervezett a Tescónak: persze az alkalmi- és esküvői ruhatervezőként dolgozó designer azóta sokmindent készített, Facebookján hetente jelennek meg a különböző esküvői képek. Bár mikor beszélgettünk vele, azt mondta, nem készül divatbemutatóra, mert rengeteg pénz, de sok különböző kollekcióval van piacon. Ez a ruha nem tudjuk, melyikből van, de nem esküvői. A galériában látható szetteket pedig a Max Factor felkérésére tervezte Makány, azok is ezüstös-szürkés színben játszanak. Ha önnek ezek az összeállítások tetszenek legjobban, szavazzon Makányra!

Manier

A Manier bemutatón mi is részt vettünk: bár a csillogó anyagok nem a szívünk csücskei, volt jópár ruha, amit elfogadtunk volna a kollekcióból. Például ezt az aszimmetrikus, laza esésű kabátot nagyon szerettük. A ruhák közül egy kis feketét válogattunk be a kedvencek gallériájába, hisz ha mindenkitől csak két ruha szerepelhet, akkor legyen már olyan a második, amit jó eséllyel mindenki szeret. A csipke és a feket örök sláger. ha önnek a Manier munkája tetszik legjobban a felsorolt 8 tervezőé közül, szavazzon rájuk!

Mojzes Dóra

A mindig lázadó punkként emlegetett Mojzeshez kell egy hangulat és tudni kell viselni ruháit. Nekünk nagyon tetszik a fekete ruhára vett piros, cipzáras, kivágott felső (vagy kiegészítő, ki tudja?), és a fejpántot is menőnek találjuk. A tervezőnő fashion Days-en is felvonultatott őszi-téli kollekciójából még egy felhőmintás kabátot választottunk, ami ugyan szürke és fekete, mégis kitűnik a tömegből. Ha Mojzes a kedvence, szavazzon rá!

Nanushka

A külföldön egyre sikeresebb, itthon alig jelen lévő tervező őszi-téli kollekcióját például üzletén kívül nem láttuk, bemutatókon nem vett érszt. Facebookjáról levadászott lookbookjából az derül ki, Sándor Szandra idén télre stílusos egyetemistáknak tervezett hordható kollekciót, farmerekkel, kordgatyákkal, sálakkal. A szettek közül egyik kedvencünk a fehér bundás összeállítás, mely egyszerre laza és nagyvilági, illetve egy tök egyszerű kordos képet is választottunk, hátha önöket az győzi meg arról, hogy Nanushka tervezett legötletesebben a szezonban.

Nubu

A Nubu idén is különleges szabásvonalakkal operál, letisztult kollekciójukból egy bézs kabátot és egy fekete, féloldalas szabású kabátruhát fogadnánk el leginkább. Utóbbi ráadásul divatosan csillog és rövid ujja bőrből készül. A bézs télikabát pedig igazi teli találat, egyszerűen mindenhez megy.

Sármán Nóra

Sármán Nóra gyönyörű csipkeruháival tele vannak a divatlapok, érthető miért: a jó szabású, különleges anyagú, igényes ruhák nem csak esküvőn állják meg helyüket, de menyasszonyi ruhának is tökéletesek (az áruk is esküvői, 200 ezer forint körül van). A tervező nem csak fehér csipkecsodákat készített: nekünk a piros miniruha is nagyon tetszett, melyen a csipkevirágok még szebben kirajzolódnak, mint a fehér változaton. Ha önt is levette a lábáról Sármán őszi-téli kollekciója, szavazzon rá!

Szegedi Kata

A tervező merész és fantáziadús ruhákat szokott tervezni, nem meglepő, hogy Mihalik Enikőnek is ő az egyik kedvence. Szegeditől egy több rétegű, fodros kis fekete ruhát választottunk, mely minden elegáns rendezvényen megállja helyét, és egy visszafogott szürke irodista szettet, melyben leginkább az áttetsző felső és az alatta kanyargó melltartó ragadta meg figyelmünket. A barna bársonynadrág se rossz, de az keveseknek áll igazán jól. Ha önnek Szegedi a kedvence, szavazzon rá!

USE Unused

Melyik tervező ruhája a kedvence?

A USE-t szinte lehetetlen lekörözni visszafogott elegancia és minőség terén, bemutatójuk bármelyik külföldi divathéten is elment volna. Az egyik szett, amit tőlük választottunk, a nagyvárosi dolgozó nők álma: törtfehér egy kis narancsszínnel feldobva. A narancs laptáska és a háttérben vonuló narancs fejfedő önmagában is tökéletes. A másik USE Unused szett, ami bekerült galériánkba egy olyan estélyi ruha, amiben tényleg lehet Oscar díjátadóra menni. Kíváncsiak leszünk, látjuk-e majd a gálaszezonban valamelyik küldöldi hírességen a Fekete hattyút idéző kreációt. Ha önt a profi USE valamelyik szettje meggyőzte, szavazzon rájuk, ha nem, válasszon a többi tervező közül: Makány estélyije, a Manier kis feketéje, Mojzes punk stílusa, vagy valaki más jön be önnek a legjobban?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek