Fiatalabbnak fog tűnni, ha így sminkel!

Olvasási idő kb. 4 perc

Ahogy öregszünk, egyre nagyobb a kísértés, hogy minél több sminkkel rejtsük el a ráncokat és a szemkarikákat. A hosszabb élettel ellentétben sajnos elkerülhetetlen, hogy idővel az arcunk átalakuljon, így összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot, hogy melyek azok a trükkök, amik ha évtizedeket nem is, de jó pár évet garantáltan lefaragnak az arcunkból. ”A túl sok smink még hangsúlyosabbá teszi a redőket és száraznak mutatja a bőrt” – állítja Kim Jacobs sminkmester, aki festette már a kitűnő formában lévő Cindy Crawford és az 54 éves Sharon Stone arcát is – írja a dailymail.co.uk.

Szemek

A karikás, ráncos szemek kisebbnek láttatják a szemet, mint amekkora valójában. Ezért érdemes kerülni a fekete szempillafestéket, ami idővel természetellenesnek hat, és inkább egy világosabb, rikítóbb árnyalatot, akár egy divatos zöldet vagy kéket is érdemes kipróbálni. A világos, bézs barna és a szürkés árnyalatokat azonban kortól függetlenül szinte mindenki bátran használhatja.

Bizonyos kor felett a sztárok sminkesei sutba dobják a szemceruzát és a fekete kihúzó helyett egy világosabb és előnyösebb megoldást fejlesztettek ki, mellyel egy sokkal ragyogóbb, hangsúlyosabb tekintetet érhető el: egy fülpiszkáló segítségével egyengessünk el egy kis semleges színű púdert az alsó szemhéjunk szélére, majd egy fehér ceruzával satírozzuk ki az alsó szempilláink belső oldalát. A Wild About Beauty szemhéjárnyaló ceruzája 13.50 fontért, 4700 forintért rendelhető a wildaboutbeauty.com-ról, Elizabeth Arden szemhéjárnyalójáért pedig 16 fontot, 5600 forintot kérnek az üzletekben.

Ajkak

Még a leghúsosabb, finom vonalú ajkak is idővel elvékonyodnak, szárazak és ráncosak lesznek, amit leginkább egy matt kontúrceruzával érdemes feljavítani és porpúderrel lerögzíteni. A természetes ajkakat pedig egy világos színű, hangyányi fényességet adó szájfénnyel hozhatjuk összhangba elképzeléseinkkel. A Pixi Lip 12 fontért, 4200 forintért dobott piacra az ilyen ajkakra tökéletes szájfényt, a Bobbi Brown pedig 13 fontért, 4600 forintért adja rózsaszín szájfényét.

Szemöldök

A szemöldök változtatja meg leginkább egy arc karakterét,ezért érdemes ápolni és foglakozni vele. Hogy ne tűnjünk bágyadt tekintetűnek, emeljük ki arcunkat azzal, hogy magasabb boltívet adunk szemöldökünknek. A még teljesebb hatás érdekében sötétbarnával húzzuk ki szempilláinkat.

Arc
Az arc idővel sokat veszíthet feszességéből és a bőr is elvékonyodhat. Arcmasszázzsal és gimnasztikával tovább megtartható a bőr simasága és üdesége. A sötét színű bronzosító helyett térjünk át a fiatalos rózsaszín vagy hamvas őszibarack tónusú alapozókra, amit az orrtól elindulva a fül tövéig simítsunk a bőrbe. Ilyen frissességet ad például a bőrnek a Clinique Blushwear is, ami 7400 forintért kapható a márkaboltokban.

Bőr

Stresszmentes élettel, egészséges táplálkozással és rendszeres testmozgással késleltethető a bőr öregedése, de sajnos elkerülhetetlen, mivel 30-35 év környékén a faggyúmirigyek és a verejtékmirigyek működése és a kollagéntermelés lelassul és a bőrünk nemcsak ráncossá, hanem szárazabbá is válik.Az ellen, hogy ne legyen hajszáleres és foltos az arcbőrünk, kerüljük a por alapú púdereket és használjunk inkább olyan alapozót, ami sugárzóbbá varázsolja arcunkat. Ilyen profi terméket árul az Yves Saint Laurent, ahol a Touche Le Teint Eclat 9000 forintba kerül, a Benefit Cosmetics 23 fontért, 8000 forintért árulja alapozóját, a TimeBomb Miracle Glo nevű készítménye pedig 33 fontba, 11600 forintba kerül.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek