Kövérségre hivatkozva kirúgták a Ralph Laurentől a korábban kórosra soványított modellt

filippa

Kirúgták a Ralph Laurentől a modellt, akit korábban extrém módon, digitálisan lesoványítottak. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a képen annyira vékony volt a modell, hogy a feje szélesebbnek látszott, mint a csípője. A dereka pedig annyira, de annyira vékony volt a plakáton, hogy arról még írni se nagyon érdemes.

A nevesnek tartott divatház a napokban beismerte, hogy mesterséges képalkotási eljárásokkal soványították le Filippa Hamiltont, és közölték, sajnálják. A Daily Mail információi szerint a modellt korábban arra hivatkozva rúgta ki a cég, hogy túlsúlyos.

„Azt mondták, nem illenek rám a ruháik, mert túl nagy vagyok” – fogalmazott a lapnak. A 23 éves, 36-os méretű modellt nagyon megviselte, hogy kirúgták, főként, hogy régóta dolgozott a Ralph Laurennek. „15 éves korom óta dolgoztam nekik, úgy gondoltam rájuk, mint a második családomra. Nagyon rosszul esett” – mondta az 1 méter 78 centi magas modell.

Még áprilisban rúgták ki, nem sokkal azelőtt, hogy a digitálisan lesoványított képeit felhasználták a most kifogásolt kampányhoz. „Láttam az arcom egy extrém módon vékony lányon, aki nem én voltam. Elszomorodtam, és arra gondoltam, Ralph Lauren ilyen képet akar mutatni, ami nem egészséges, és nem jó. Nem jó példa. A fiatal lányok ránéznek, és azt hiszik, hogy ez normális, pedig nem az” – mondta, utalva arra, hogy a divatvilágnak komoly felelőssége van a testképzavar és az evészavar kialakulásában.

"Digitálisan soványítva"
"Digitálisan soványítva"

Filippa Hamilton nyilatkozata után a Ralph Lauren újra megszólalt, és tagadta volt modellje állításait. A vállalat képviselője szerint a fiatal nőt azért rúgták ki, mert nem teljesítette a szerződésében szabott feltételeket.

Oszd meg másokkal is!
Mustra