Ékszerben sem követik a magyarok a divatot

Az igazi ékszert kevesen tudják megfizetni Magyarországon, de akik képesek lennének egy-egy szebb darabért félmillió forintot vagy még nagyobb összeget kiadni, azok sem nagyon figyelnek a divatra, a márkára, a friss dizájnra, mondta az MTI-nek a Belvárosban csütörtökön megnyílt ékszerkiállítás házigazdája. Rózsaszín, türkiz, fehér, világoszöld, sötétszürke, fekete és más színárnyalatú, fajtájú drágakövek, gyémántok, és a különféle árnyalatú aranyak jellemzik a legújabb trendet, amely illeszkedik a legfrissebb ruházati divathoz.

Míg az óra az üzleti körökben státusszimbólum, addig az ékszer még nem, tájékoztatta az MTI-t Szerb Gábor, az üzlet társtulajdonosa, pedig már jelen vannak Magyarországon a leghíresebb márkák. Aki ékszert vesz Magyarországon, az sokszor konzervatív és nem tájékozott eléggé a legújabb divatban. Ezért ékszerben az olcsóbb tucatáru a népszerű és akik meg tudják fizetni a kézi megmunkálásút, az egyedit, azok sem mindig a dizájnra és a márkára figyelnek - tette hozzá.

Külföldön léteznek óra- és ékszerkölcsönzők: egy-egy jeles alkalomra szoktak kölcsön adni márkás, sokmilliós brilleket, vagy éppen egyedi, modern nyakékeket. Nemcsak a filmsztárok tesznek így, amikor átveszik az Oscart, hanem más tehetős emberek is, egy-egy bálra, üzleti estélyre, operába. Ez a szolgáltatás még ismeretlen Magyarországon. "Az értékes darabok legtöbbje családi örökségből származnak, és széfekben várja, hogy - ritkán - viselje tulajdonosa. Nem kevesen ötvösökkel csináltatnak ékszert, régimódi, kopott darabokból, külföldi minták alapján. Ennek az az oka, hogy egyrészt szűk volt sokáig a hazai kínálat, másrészt a kevésbé divatos, régi ékszereket már nem akarja viselni a tulajdonos, viszont alapanyagnak azok felhasználhatók", mondta a szakember. Az egyedi, kézi megmunkálású ékszerek és márkás órák kiállítása október 9-ig tekinthető meg a Kristóf téri Watch de Luxe szalonban. (forrás: MTI, képünk illusztráció: Northfoto)

Oszd meg másokkal is!
Mustra