Országos razzia indult: a rendőrök szabályosan utaznak ezekre a vezetőkre

GettyImages-1131189361

Ma indul az egy héten át tartó, fokozott intenzitású rendőrségi razzia, mely során az egész országban nemcsak a járműveket, hanem vezetőiket is ellenőrzik.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport, azaz a ROADPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján

a rendőrség mától a hét végéig, vagyis május 19-ig egész Magyarország területére kiterjedő fokozott közúti ellenőrzést végez. A most induló szűrés elsősorban a nehéz tehergépkocsikat és autóbuszokat, valamint azok vezetőit célozza. 

ROADPOL razzia indul

Az összehangolt közlekedésrendészeti akcióraROADPOL Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretei között kerül sor. A héten esedékes ellenőrzés alkalmával a hatóság kifejezetten a vezetési- és pihenőidővel, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják.

A vezetőket is célzó razzia idén az első ROADPOL ellenőrzés lesz
A vezetőket is célzó razzia idén az első ROADPOL ellenőrzés leszmajorosl / Getty Images Hungary

A nehéz tehergépkocsik és az autóbuszok vezetőit is ellenőrzik mától

Az e heti ellenőrzés-sorozat az idei első hazai ROADPOL razzia lesz, melyre nemcsak a hatóság, de maguk a vezetők szerint is szükség van a szabálytalanságok kiszűrése és az esetleges balesetek megelőzése miatt. A korábbiakban levezényelt ROADPOL akciók górcső alá vették már a gyorshajtás hazai mértékét, vizsgálták a telefonhasználatot és igyekeztek kiszűrni az alkoholos befolyásoltság alatt vezető sofőröket is. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek